r
Nosalty Logó

Burgonyagombóc Timike konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Timike85
Burgonyagombóc Timike konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    89.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    748.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 1343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    356.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2992.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1332 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    719.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    141 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 5377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, krumplinyomón áttörjük.
  2. Kicsit hagyjuk hűlni, csak annyit, hogy ne égesse a kezünket, amikor már gyúrjuk.
  3. Hozzáadjuk a tojásokat, a sütőport, ízesítjük ételízesítővel, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy egy lágy tésztát kapjunk, de ne ragadjon.
  4. Ha jól összegyúrtuk a tésztát, akkor diónyi golyókat formálunk belőle, és meghempergetjük őket zsemlemorzsában. (Én nem a hagyományos zsemlemorzsát szoktam használni, hanem lehet kapni a boltokban kimondottan panírozómorzsát, aminek nincs olyan por állaga, hanem nagyobb szemű, és sokkal fűszeresebb aromájú.)
  5. Bő, forró olajban megsütjük őket. Köretnek vagy akár önmagában valamilyen szósszal egy könnyű vacsinak is megteszi.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7552
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyagombóc Timike konyhájából
Timike85 22 recept

Ez végülis a burgonyakrokett újragondolt változata. Nekünk jobban bejön ez a verzió, mint a hagyományos. Próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...