Burgonyagerezdek sült fokhagymás mártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
470
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1882
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 447.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 199.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
470
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.4 g
Zsír
-
Összesen 117.1 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1790.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 536 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 228 mg
-
Foszfor 789 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 192.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 798.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 200 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
1882
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A fokhagymát gerezdjeire szedjük, és héjastul egy tepsibe tesszük.
- Meglocsoljuk az olívaolaj felével, jól elkeverjük, és 180 fokosra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. (Nem szabad, hogy megégjen, mert akkor nem tudjuk pépesíteni.)
- Kicsit hűlni hagyjuk, majd megpucoljuk. A kemény részeket levágjuk.
- Villával összenyomkodjuk. Tejfölt, majonézt, sót és pirospaprikát adunk hozzá. Simára keverjük.
- A burgonyát alaposan megisztítjuk, négybe vágjuk, olívaolajjal meglocsoljuk, megsózzuk, és forró sütőben aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk a szósz kíséretében.
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 603
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 21915
- Feltöltés dátuma: 2010. január 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az első adag olyan gyorsan elfogyott, hogy nem tudtam képet készíteni róla. A másodiknál gyorsabb voltam, de ez is gyorsan eltűnt. Unokaöcsém megkóstolta, és még jó sokszor megkóstolta.... Olyan fokhagymát érdemes választani, amelyiknek nagyok, ducik a gerezdjei, mert ezt sokkal egyszerűbb pucolni. Nagyon kell figyelni a sütőben a fokhagymára, mert ha túlságosan megsül, akkor ki lehet dobni (vagy "ropiként" tálalni).