r
Nosalty Logó

Burgonyagerezdek sült fokhagymás mártással

NS
Burgonyagerezdek sült fokhagymás mártással
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

470
Kalória
7.4g
Fehérje
48.1g
Szénhidrát
29.3g
Zsír
199.7g
Víz
22.1g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1882 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    199.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 470 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    117.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1790.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    789 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    192.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    798.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1882 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

  1. A fokhagymát gerezdjeire szedjük, és héjastul egy tepsibe tesszük.
  2. Meglocsoljuk az olívaolaj felével, jól elkeverjük, és 180 fokosra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. (Nem szabad, hogy megégjen, mert akkor nem tudjuk pépesíteni.)
  3. Kicsit hűlni hagyjuk, majd megpucoljuk. A kemény részeket levágjuk.
  4. Villával összenyomkodjuk. Tejfölt, majonézt, sót és pirospaprikát adunk hozzá. Simára keverjük.
  5. A burgonyát alaposan megisztítjuk, négybe vágjuk, olívaolajjal meglocsoljuk, megsózzuk, és forró sütőben aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk a szósz kíséretében.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 60 p

Az első adag olyan gyorsan elfogyott, hogy nem tudtam képet készíteni róla. A másodiknál gyorsabb voltam, de ez is gyorsan eltűnt. Unokaöcsém megkóstolta, és még jó sokszor megkóstolta.... Olyan fokhagymát érdemes választani, amelyiknek nagyok, ducik a gerezdjei, mert ezt sokkal egyszerűbb pucolni. Nagyon kell figyelni a sütőben a fokhagymára, mert ha túlságosan megsül, akkor ki lehet dobni (vagy "ropiként" tálalni).

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...