r
Nosalty Logó

Bureki

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Esteraki
Bureki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 536 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3221 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    411 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1506 micro
  • Lut-zea
    4061 micro
Összesen 536 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    227.8 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4595 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    1481 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    1744 mg
  • Nátrium
    770 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2465.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    455 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    585 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1812 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9037 micro
  • Lut-zea
    24366 micro
Összesen 3221 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    260 micro
  • Lut-zea
    700 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat megpucoljuk, kb 1 cm-esre felkarikázzuk őket, és mehet egyből a nagy tepsibe. A cukkiniket alaposan megmossuk, a két végét levágjuk, és őket is ugyanolyan vastagságúra karikázzuk, mint a krumplikat. Ez is megy a tepsibe. A mizithrát (vagy riccottát) eloszlatjuk a zöldségeken. A mentát apróra vágjuk, majd megszórjuk ezzel is (aki nagyon szereti, nyugodtan tehet bele többet, mint egy nagy marék!).
  2. Alaposan megsózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a paradicsomlevet, az olajat, a tejet és a vizet. Majd szépen jól összekeverjük a kezünkkel, hogy mindenhova jusson mindenből! Ha már úgy látjuk, jó lesz, ízmintát vehetünk az ujjunkról (már most isteni íze van!!) ha kicsit sósnak érezzük, akkor jó, mert a zöldségek majd beszívják.
  3. A sütőt maximális hőfokra tekerjük, és 20 percig sütjük így, majd a maradék 40 percre 200 fokra állítjuk. Mikor már kezd szép barna lenni a teteje és megpuhultak a zöldségek, készen van!!
  4. A helyiek friss kenyérrel és friss fokhagymával szeretik a legjobban fogyasztani (na meg persze Raki-val~szőlőpálinka).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32*37
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11419
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bureki
Esteraki 14 recept

Egy igazi krétai egytálétel, ami a helyi mizithrával, vagyis ~kecske túróval készül, már otthon is sok helyen be lehet szerezni, pl. görög boltok, de ha mégis ricottával szeretné valaki csinálni, válassza azt, ami kecsketejből készült, hisz teljesen más ízt ad az ételnek! Nagyon egyszerű elkészíteni, mindent összedobunk, és amíg sül, elintézzük a többi házimunkát is :) Vigyázat, függőséget okoz!!!!! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...