Bureki
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Esteraki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
536
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
3221
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 38 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 765.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 247 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 291 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 411 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 302 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1506 micro
-
Lut-zea 4061 micro
Összesen
536
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.2 g
Zsír
-
Összesen 227.8 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 137 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 245 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4595 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 1481 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 535 mg
-
Foszfor 1744 mg
-
Nátrium 770 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 238.5 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 2465.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 762 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 455 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 177 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 462 micro
-
Kolin: 312 mg
-
Retinol - A vitamin: 585 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1812 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9037 micro
-
Lut-zea 24366 micro
Összesen
3221
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 260 micro
-
Lut-zea 700 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A krumplikat megpucoljuk, kb 1 cm-esre felkarikázzuk őket, és mehet egyből a nagy tepsibe. A cukkiniket alaposan megmossuk, a két végét levágjuk, és őket is ugyanolyan vastagságúra karikázzuk, mint a krumplikat. Ez is megy a tepsibe. A mizithrát (vagy riccottát) eloszlatjuk a zöldségeken. A mentát apróra vágjuk, majd megszórjuk ezzel is (aki nagyon szereti, nyugodtan tehet bele többet, mint egy nagy marék!).
- Alaposan megsózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a paradicsomlevet, az olajat, a tejet és a vizet. Majd szépen jól összekeverjük a kezünkkel, hogy mindenhova jusson mindenből! Ha már úgy látjuk, jó lesz, ízmintát vehetünk az ujjunkról (már most isteni íze van!!) ha kicsit sósnak érezzük, akkor jó, mert a zöldségek majd beszívják.
- A sütőt maximális hőfokra tekerjük, és 20 percig sütjük így, majd a maradék 40 percre 200 fokra állítjuk. Mikor már kezd szép barna lenni a teteje és megpuhultak a zöldségek, készen van!!
- A helyiek friss kenyérrel és friss fokhagymával szeretik a legjobban fogyasztani (na meg persze Raki-val~szőlőpálinka).
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32*37
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11415
- Feltöltés dátuma: 2015. március 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Esteraki
14 recept
Egy igazi krétai egytálétel, ami a helyi mizithrával, vagyis ~kecske túróval készül, már otthon is sok helyen be lehet szerezni, pl. görög boltok, de ha mégis ricottával szeretné valaki csinálni, válassza azt, ami kecsketejből készült, hisz teljesen más ízt ad az ételnek! Nagyon egyszerű elkészíteni, mindent összedobunk, és amíg sül, elintézzük a többi házimunkát is :) Vigyázat, függőséget okoz!!!!! :)