r
Nosalty Logó

Bundás zsemle

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Bundás zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 1064 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 4259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 373 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    94.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1614.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    1165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 1064 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    378.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    130 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6458.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    841 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    4659 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    143 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1125 micro
Összesen 4259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemléket 4 szeletre vágjuk.
  2. A tejet 1 mk sóval elkeverjük.
  3. A tojást villával kissé felverjük 1 mk sóval ízesítjük.
  4. Az olajat felforrósítjuk.
  5. A zseledarabokat belemártjuk a tejbe, majd megforgatjuk a lisztben, utána belemártjuk a tojásba és a forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
  6. Papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a felesleges olajat.
  7. Azon nyomban, melegen fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 72 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 27737
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 10.

Ajánló

A bundás zsemle egyébként magában is nagyon finom reggelire, vagy vacsorára egy pohár tea, kávé, vagy tej kiséretében.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bundás zsemlét általában spenóthoz szoktam készíteni. Ezúttal is így történt, de a spenótot pont úgy készítem, mint ahogy Petra, így azt most nem teszem közzé.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...