r
Nosalty Logó

Bundás alma 5. - marcipánnal töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Bundás alma 5. - marcipánnal töltve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3293 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 550 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    139.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3359.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    1933 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.7 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    1826.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    803 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1106 micro
  • β-crypt
    225 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1783 micro
Összesen 3293 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk az almákat, meghámozzuk, majd kiszúrjuk a magházat, úgy, hogy az alma egyben maradjon. Citromlevével meglocsoljuk, hogy nebarnuljon meg, és a marcipánnal megtöltjük a nyílásokat.
  2. Felforraljuk a vízet a sóval és a margarinnal. Hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, míg a tésztael nem válik alábos aljától és falától. Keverőtálba tesszük, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd addig keverjük, míg a tészta kenhető nem lesz. Habzsákba töltjük a tésztát.
  3. A töltött almákat bevonjuk a tésztával, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, ésaranybarnára sütjük.
  4. Fogyasztás előtt porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4764
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 01.

Ajánló

A tésztát sokkal egyszerűbb habzsák segítségével felkenni az almákra, mint késsel. Azért jobb a kisméretű alma, mert az sokkal hamarabb átsül. Nagyon forró sütőben kell sütni, hogy a tészta minnél hamarabb megsüljön, ezért is hívják égetett tésztának!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Palacsintatésztába mártogatott almaszeleteket szoktunk csinálni, de ezt a fajtát még nem ettem. Megérte kipróbálni, csak az volt a baj, hogy nagyon hamar elfogyott. Kisebb étkű családban ez a mennyiség elegendő 6 főre is, de nálunk még 4 főnek is kevés lett. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...