Bundás alma 5. - marcipánnal töltve
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
a-édrienn
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
550
kcal
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
3293
kcal
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 559.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 322 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.6 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 304.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 193 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 297 micro
Összesen
550
kcal
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 61.5 g
Zsír
-
Összesen 139.9 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3359.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 275 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 851 mg
-
Nátrium 1933 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 465.7 g
-
Cukor 280 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 1826.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1261 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 135 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 217 micro
-
Kolin: 803 mg
-
Retinol - A vitamin: 1155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1106 micro
-
β-crypt 225 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1783 micro
Összesen
3293
kcal
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Megmossuk az almákat, meghámozzuk, majd kiszúrjuk a magházat, úgy, hogy az alma egyben maradjon. Citromlevével meglocsoljuk, hogy nebarnuljon meg, és a marcipánnal megtöltjük a nyílásokat.
- Felforraljuk a vízet a sóval és a margarinnal. Hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, míg a tésztael nem válik alábos aljától és falától. Keverőtálba tesszük, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd addig keverjük, míg a tészta kenhető nem lesz. Habzsákba töltjük a tésztát.
- A töltött almákat bevonjuk a tésztával, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, ésaranybarnára sütjük.
- Fogyasztás előtt porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4764
- Feltöltés dátuma: 2011. május 01.
Ajánló
A tésztát sokkal egyszerűbb habzsák segítségével felkenni az almákra, mint késsel. Azért jobb a kisméretű alma, mert az sokkal hamarabb átsül. Nagyon forró sütőben kell sütni, hogy a tészta minnél hamarabb megsüljön, ezért is hívják égetett tésztának!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
a-édrienn
87 recept
Palacsintatésztába mártogatott almaszeleteket szoktunk csinálni, de ezt a fajtát még nem ettem. Megérte kipróbálni, csak az volt a baj, hogy nagyon hamar elfogyott. Kisebb étkű családban ez a mennyiség elegendő 6 főre is, de nálunk még 4 főnek is kevés lett. :)