r
Nosalty Logó

Bulgursaláta grillezett zöldségekkel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Via81
Bulgursaláta grillezett zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1089 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1341 micro
  • β-crypt
    239 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2475 micro
Összesen 272 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4730.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    3094 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1182.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    679 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    398 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    459 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    5365 micro
  • β-crypt
    955 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9900 micro
Összesen 1089 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bulgurt lobogó, sós vízben puhára, de pergősre főzzük, a főzővízhez adhatunk egy csipet sáfránytis.
  2. Közben a felkockázott cukkinit, padlizsánt, a cikkekre vágott lilahagymát és a feldarabolt kaliforniai paprikát egy tálba tesszük. Bőven meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk, és az egészet jól átforgatjuk.
  3. A zöldségeket sütőpapírral lefedett tepsire terítjük, lehetőleg úgy, hogy a zöldségek ne érjenek össze. Előmelegített sütőben 220-230°C fokon 25-30 percig sütjük.
  4. A kifőtt bulgurt leszűrjük, majd összeforgatjuk egy kanálka olajjal és a citromlével, valamint sózzuk, borsozzuk. Végül hozzákeverjük az olajbogyót, a sült zöldségeket és a felaprított zöldfűszereket.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 571
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...