r
Nosalty Logó

Bulgursaláta csirkével és dinnyével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
SPAR
Bulgursaláta csirkével és dinnyével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 801 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3206 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2240.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    1163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    960 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    1178 micro
  • Lut-zea
    892 micro
Összesen 801 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    154.2 g

Zsír

  • Összesen
    175.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8962.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1182 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    665 mg
  • Foszfor
    2298 mg
  • Nátrium
    4651 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    1198.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    884 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    3839 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    4713 micro
  • Lut-zea
    3566 micro
Összesen 3206 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    207 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

  1. Két evőkanál olívaolajat egy kisebb edényben felhevítünk, majd hozzáadjuk a bulgurt, néhány perc alatt átpirítjuk, és fölöntjük a leveskockából készített alaplével, annyival, amennyi pont ellepi, majd addig főzzük, amíg az összes folyadékot be nem szívja.
  2. A maradék olívaolajat egy serpenyőben hevítsük fel, majd dobjuk rá a szeletelt fokhagymát, és pirítsuk meg. Ezután mehetnek hozzá a fűszerek, 1-2 perc pirítás, majd a vékonyra vágott sült hús.
  3. Jól összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a bulgurt, egy gyors keverés, majd a lecsöpögtetett csicseriborsó következik.
  4. A végén pedig az aprított zöld fűszerek, dinnye, feta és durvára vágott mogyoró, amivel pirítani már nem kell, csak jól átforgatni.
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2582
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zseniális ízkombináció, amivel biztosan jól laksz!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...