r
Nosalty Logó

Bulguros hús

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Katrin
Bulguros hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1697 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    777.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    971 micro
Összesen 340 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3885.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1268 mg
  • Nátrium
    1966 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1455.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    1300 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4855 micro
Összesen 1697 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    136 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, s megdinszteljük az étolajon, majd belerakjuk az apróra összekockázott csirkecombokat. A maradék csirkecomb csontját pedig lefagyasztjuk, s jó lesz húslevesbe. Rászórjuk a sót, s kevergetjük, hogy kicsit megpiruljon, majd felöntjük a víz kb. felével. Beleszórjuk a borsot, köménymagot, s 4 felé vágjuk a paradicsomot, paprikát, és azokat is belerakjuk.
  2. Forrás után kb. 15 percig főzzük takarék lángon fedő alatt, de azért néha megkevergetjük. Megnézzük villával, s ha már kezd puhulni a hús, akkor a zacskós bulgurt csap alatt átmossuk, levágjuk a tetejét, s rászórjuk a húsra, beleszórjuk a zöldborsót. Ráöntjük a többi vizet, s fedő alatt puhára főzzük még kb. 15-20 percig, közben többször megkeverjük.
  3. Ha úgy látjuk, hogy még elbírna egy kis vizet, akkor önthetünk rá egy kicsit. Ha letelt a 15-20 perc, akkor elzárjuk alatta a gázt, de még kb. 5-10 percig fedő alatt hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek, és magába szívja a nedvességet.
  4. Én ilyenkor ki szoktam venni a paradicsom- és a paprikadarabokat, s csak utána tálalom.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 315
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 23962
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 15.

Ajánló

Szerintem a bulgur nagyon finom, s akár cukorbetegek is fogyaszthatják. Ízre olyan finom, mint a rizs. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a rizses húst, ez a bulguros hús ugyanolyan finom, de sokkal egészségesebb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...