adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
100g csirke felsőcomb188 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
20g tv-paprika3 kcal
-
25g bulgur86 kcal
-
1g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
28 kcal
-
30g zöldborsó24 kcal
-
160g víz0 kcal
Összesen
340
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g csirke felsőcomb939 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
125g bulgur428 kcal
-
4g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
800g víz0 kcal
Összesen
1697
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
26.5g csirke felsőcomb50 kcal
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
5.3g paradicsom1 kcal
-
5.3g tv-paprika1 kcal
-
6.6g bulgur23 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj8 kcal
-
8g zöldborsó6 kcal
-
42.4g víz0 kcal
Összesen
91
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 777.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 254 mg
-
Nátrium 393 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 291.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 260 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 971 micro
Összesen
340
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 96.2 g
Zsír
-
Összesen 89.3 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 417 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3885.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 366 mg
-
Foszfor 1268 mg
-
Nátrium 1966 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1455.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 146 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 288 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 150 micro
-
β-karotin 1300 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 4855 micro
Összesen
1697
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 136 micro
-
Lut-zea 258 micro
Összesen
91
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db tv-paprika
-
1 kávéskanál só
-
1 késhegynyi őrölt fűszerkömény
-
1 csipet fehér bors
-
2 ek napraforgó olaj
-
15 dkg zöldborsó
-
8 dl víz
Elkészítés
- A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, s megdinszteljük az étolajon, majd belerakjuk az apróra összekockázott csirkecombokat. A maradék csirkecomb csontját pedig lefagyasztjuk, s jó lesz húslevesbe. Rászórjuk a sót, s kevergetjük, hogy kicsit megpiruljon, majd felöntjük a víz kb. felével. Beleszórjuk a borsot, köménymagot, s 4 felé vágjuk a paradicsomot, paprikát, és azokat is belerakjuk.
- Forrás után kb. 15 percig főzzük takarék lángon fedő alatt, de azért néha megkevergetjük. Megnézzük villával, s ha már kezd puhulni a hús, akkor a zacskós bulgurt csap alatt átmossuk, levágjuk a tetejét, s rászórjuk a húsra, beleszórjuk a zöldborsót. Ráöntjük a többi vizet, s fedő alatt puhára főzzük még kb. 15-20 percig, közben többször megkeverjük.
- Ha úgy látjuk, hogy még elbírna egy kis vizet, akkor önthetünk rá egy kicsit. Ha letelt a 15-20 perc, akkor elzárjuk alatta a gázt, de még kb. 5-10 percig fedő alatt hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek, és magába szívja a nedvességet.
- Én ilyenkor ki szoktam venni a paradicsom- és a paprikadarabokat, s csak utána tálalom.
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 315
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 58
- Össznézettség: 23962
- Feltöltés dátuma: 2019. június 15.
Ajánló
Szerintem a bulgur nagyon finom, s akár cukorbetegek is fogyaszthatják. Ízre olyan finom, mint a rizs.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katrin
144 recept
Nagyon szeretjük a rizses húst, ez a bulguros hús ugyanolyan finom, de sokkal egészségesebb.