r
Nosalty Logó

Büki-kambodzsai pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csányi Ica emlékére
Büki-kambodzsai pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 3283 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 3283 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 199 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    122.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3176.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    733 mg
  • Nátrium
    1889 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.5 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    804.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1218 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    808 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 3283 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    122.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3176.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    733 mg
  • Nátrium
    1889 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.5 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    804.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1218 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    808 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 3283 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta alapanyagait összedolgozzuk, a vizet lassan öntjük hozzá, annyit hogy könnyen gyúrható tészta legyen. A tésztát egy pite sütőben elegyengetjük, és 180 fokon világos barnára színűre sütjük. Ne süljön meg teljesen, de majdnem.

A krémhez

  1. A két citrom héját és levét pépesre turmixoljuk. Beletesszük egy lábasba, majd a liszttel, a kukorica keményítővel, cukorral, egy csipetnyi sóval, vízzel állandó keverés mellett pici lángon sűrűre főzzük. Belekeverjük a 2 evőkanál margarint, azzal is jól el keverjük.
  2. Szét választunk 4 tojást és a sárgáját kis bögrébe tesszük, összetörjük villával és 2 kis merő kanál krémmel el keverjük, hogy átvegye a krém meleget majd hozzá öntjük a krémhez és a krémmel tovább keverve, így főzzük együtt tovább, néhányat bugyogjon, hogy a tojás is egy kicsit megfőjön.
  3. A meleg krémet ráöntjük a megsült tesztára.

A habhoz

  1. Felverjük a tojás fehérjét, majd ízlés szerinti cukorral tovább verjük és a sütemény tetejére Öntjük. Kanállal mintákat alakítunk ki és mehet vissza az egész a 180 fokos sütőbe. Addig kell sütni, amíg barna nem lesz a hab.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 376
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Büki-kambodzsai pite
Csányi Ica emlékére 22 recept

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...