Buffala ravioli paradicsomszószban
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
0g durumliszt0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
1g só0 kcal
A töltelékhez
-
50g mozzarella150 kcal
-
50g spenót8 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Paradicsomszósz
-
250g paradicsom45 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
Összesen
470
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g durumliszt0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
4g só0 kcal
A töltelékhez
-
200g mozzarella598 kcal
-
200g spenót33 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Paradicsomszósz
-
1000g paradicsom180 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
Összesen
1870
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
8.5g finomliszt31 kcal
-
0g durumliszt0 kcal
-
6.2g tojás8 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
0.2g só0 kcal
A töltelékhez
-
11.3g mozzarella34 kcal
-
11.3g spenót2 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Paradicsomszósz
-
56.5g paradicsom10 kcal
-
1.4g olívaolaj12 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g bazsalikom0 kcal
Összesen
106
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.4 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1899.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 341 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 348 mg
-
Nátrium 1095 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 330 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 410 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 213 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 253 micro
-
β-karotin 3271 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 6433 micro
-
Lut-zea 4997 micro
Összesen
470
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.8 g
Zsír
-
Összesen 97.6 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 518 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7599.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 1363 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 321 mg
-
Foszfor 1392 mg
-
Nátrium 4380 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168.7 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1320 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1640 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 183 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 854 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 545 micro
-
Kolin: 430 mg
-
Retinol - A vitamin: 503 micro
-
α-karotin 1010 micro
-
β-karotin 13083 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 25730 micro
-
Lut-zea 19989 micro
Összesen
1870
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 429.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 247 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 739 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1454 micro
-
Lut-zea 1129 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
Paradicsomszósz
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet egy nagyobb, mélyebb tányérba öntjük, hozzá ütjük a 2 db tojást. Itt mehet még só és olívaolaj, de ezek az alapanyagok csak kiegészítők, ha plusz ízt akarunk csempészni a tésztához. Alapjáraton nem kerülnek bele a keverékbe!
- Villával szépen összedolgozzuk az egészet, ameddig a tojás már nem látszik, bevonja mindenhol a liszt. Ekkor kézzel jól összedolgozzuk a tésztát. Amikor már kicsit összeállt, áttehetjük a hadiszállásunkat a konyhai munkalapra. Tenyerünkkel elnyújtjuk, majd visszatekerjük a tésztát. Ha túl száraznak érezzük egy csepp vizet bármikor hozzáadhatunk.
- Amikor egy gombócba gyúrható, akkor letakarva tegyük félre a pulton úgy fél órára pihenni, hogy glutén akcióba léphessen, és jól nyújthatóvá váljon a tészta. Sajnos erre a funkcióra még mindig a nejlon, vagy frissentartó fólia a legjobb, ebben nem szárad ki, de mi környezettudatosan egy zárható tárolódobozt is igénybe vehetünk, ezt ugyanis lesz lehetőségünk még máskor is használni.
- A tésztát négy adagban nyújtsuk ki nyújtófával vagy géppel.
A töltelékhez
- Egy serpenyőben kevés olívaolajon fonnyasszuk meg a spenótot.
- A buffalát daraboljuk, és egy-egy kanál spenóttal együtt tegyük egymástól 5-5 cm-re a kinyújtott tésztára. Fedjük be egy másik lappal, kevés vízzel, vagy a spenót levével ragasszuk össze a tésztákat, és tésztakiszúróval vágjuk ki a raviolikat.
- Sós, forrásban lévő vízben kis adagokban főzzük ki a raviolikat, pár perc elég nekik, a friss tészta sokkal gyorsabban fő, mint a száraz!
Paradicsomszósz
- A szószt érdemes azalatt elkészíteni, ameddig a begyúrt tészta pihen. Egy serpenyőben olívaolajon tépkedett bazsalikomlevelekkel összefőzzük a lehámozott, darabolt paradicsomot. Maradjon darabos, rusztikus. Egy kis hagymát hozzáreszelhetünk, de ez el is hagyható.
- Amikor a tészta kifőtt, tegyük a paradicsomos serpenyőbe óvatosan, ne szakadjon ki, csak vonja be a finom szósz.
- Osszuk négyfelé a raviolikat, mindenki kapjon sok paradicsomszószt hozzá, és egy pár friss bazsalikomlevelet a tetejébe. Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1604
- Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
A sorrentói La Cantinaccia Del Popolo előtt minden este hatalmas fürtökben gyülekezik az éhes tömeg. Nem gondolják, hogy napközben sokkal egyszerűbben asztalhoz juthatnak. Ez a recept a családi vezetésű étterem egyik fő fogása után, szabadon készült: ez egy óriás, buffalával töltött ravioli paradicsomszószban tálalva. Az általam gyártott batyu hajtogatása nem sikerült tökéletesre, mondhatni, kimaradt, csak összetapasztottam az alsó és a felső réteget. A buffala mellé viszont bepakoltam egy kis párolt spenótot, amiből túlvásároltam magam, és Mr Bean-ként szétpakoltam két-három fogásba. A szósz, természetesen csupa gyönyörű, lebőrözött szilvaparadicsomból készült. Ti is így készítsétek, ha nekiálltok, csak így érdemes!