r
Nosalty Logó

Buffala ravioli paradicsomszószban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Buffala ravioli paradicsomszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Paradicsomszósz

Összesen 470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Paradicsomszósz

Összesen 1870 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Paradicsomszósz

Összesen 106 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1899.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    1095 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    330 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    3271 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    4997 micro
Összesen 470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    97.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7599.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1363 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1392 mg
  • Nátrium
    4380 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1320 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    854 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    545 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    13083 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    19989 micro
Összesen 1870 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    739 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1454 micro
  • Lut-zea
    1129 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Paradicsomszósz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy nagyobb, mélyebb tányérba öntjük, hozzá ütjük a 2 db tojást. Itt mehet még só és olívaolaj, de ezek az alapanyagok csak kiegészítők, ha plusz ízt akarunk csempészni a tésztához. Alapjáraton nem kerülnek bele a keverékbe!
  2. Villával szépen összedolgozzuk az egészet, ameddig a tojás már nem látszik, bevonja mindenhol a liszt. Ekkor kézzel jól összedolgozzuk a tésztát. Amikor már kicsit összeállt, áttehetjük a hadiszállásunkat a konyhai munkalapra. Tenyerünkkel elnyújtjuk, majd visszatekerjük a tésztát. Ha túl száraznak érezzük egy csepp vizet bármikor hozzáadhatunk.
  3. Amikor egy gombócba gyúrható, akkor letakarva tegyük félre a pulton úgy fél órára pihenni, hogy glutén akcióba léphessen, és jól nyújthatóvá váljon a tészta. Sajnos erre a funkcióra még mindig a nejlon, vagy frissentartó fólia a legjobb, ebben nem szárad ki, de mi környezettudatosan egy zárható tárolódobozt is igénybe vehetünk, ezt ugyanis lesz lehetőségünk még máskor is használni.
  4. A tésztát négy adagban nyújtsuk ki nyújtófával vagy géppel.

A töltelékhez

  1. Egy serpenyőben kevés olívaolajon fonnyasszuk meg a spenótot.
  2. A buffalát daraboljuk, és egy-egy kanál spenóttal együtt tegyük egymástól 5-5 cm-re a kinyújtott tésztára. Fedjük be egy másik lappal, kevés vízzel, vagy a spenót levével ragasszuk össze a tésztákat, és tésztakiszúróval vágjuk ki a raviolikat.
  3. Sós, forrásban lévő vízben kis adagokban főzzük ki a raviolikat, pár perc elég nekik, a friss tészta sokkal gyorsabban fő, mint a száraz!

Paradicsomszósz

  1. A szószt érdemes azalatt elkészíteni, ameddig a begyúrt tészta pihen. Egy serpenyőben olívaolajon tépkedett bazsalikomlevelekkel összefőzzük a lehámozott, darabolt paradicsomot. Maradjon darabos, rusztikus. Egy kis hagymát hozzáreszelhetünk, de ez el is hagyható.
  2. Amikor a tészta kifőtt, tegyük a paradicsomos serpenyőbe óvatosan, ne szakadjon ki, csak vonja be a finom szósz.
  3. Osszuk négyfelé a raviolikat, mindenki kapjon sok paradicsomszószt hozzá, és egy pár friss bazsalikomlevelet a tetejébe. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1604
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sorrentói La Cantinaccia Del Popolo előtt minden este hatalmas fürtökben gyülekezik az éhes tömeg. Nem gondolják, hogy napközben sokkal egyszerűbben asztalhoz juthatnak. Ez a recept a családi vezetésű étterem egyik fő fogása után, szabadon készült: ez egy óriás, buffalával töltött ravioli paradicsomszószban tálalva. Az általam gyártott batyu hajtogatása nem sikerült tökéletesre, mondhatni, kimaradt, csak összetapasztottam az alsó és a felső réteget. A buffala mellé viszont bepakoltam egy kis párolt spenótot, amiből túlvásároltam magam, és Mr Bean-ként szétpakoltam két-három fogásba. A szósz, természetesen csupa gyönyörű, lebőrözött szilvaparadicsomból készült. Ti is így készítsétek, ha nekiálltok, csak így érdemes!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Paradicsomszósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...