r
Nosalty Logó

Bucatini pecorino sajttal és paradicsommal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Barilla
Bucatini pecorino sajttal és paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 590 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2364 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 590 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4536.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    1111 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1645 mg
  • Nátrium
    1129 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1135 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    343 micro
  • β-karotin
    1578 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8748 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 2364 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    873 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a hagymát, a fokhagymát a petrezselymet és a bazsalikomot.
  2. Mossuk meg a paradicsomot, negyedeljük fel és egy villával törjük össze.
  3. Közepes lángos forrósítsunk fel egy serpenyőt. Adjuk hozzá az olajat, majd a fűszernövényeket és a hagymákat.
  4. Amikor a hagyma már halványbarna, adjuk hozzá a paradicsomot, ízesítsük sóval és főzzük további 15 percig.
  5. Ezalatt egy nagyobb edénybe öntsünk vizet és kevés só hozzáadásával forrósítsuk fel. A lobogó, forró vízben főzzük ki a tésztát al dente állagúra.
  6. Ha a tészta elkészült, szűrjük le, adjuk hozzá a szószt.
  7. Tegyük a tésztát egy hőálló tálba, szórjuk meg a tetejét sajttal és 175 fokra előmelegített sütőben, 10 percig süssük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10579
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bucatini pecorino sajttal és paradicsommal
Barilla 60 recept

A paradicsom talán az egyik legjellegzetesebb hozzávalója az olasz konyhának. Általánosságban elmondható, hogy elég nehéz elkülönítenünk a tésztát vagy a pizzát a paradicsomszósztól. Éppen ebből kifolyólag, az a tény, hogy ezt a piros és szaftos zöldséget csak néhány évszázaddal ezelőtt kezdték el használni Olaszországban, egészen meglepő. Amikor Cortes a 16. században Európába hozta ezt a zöldséget az első években csupán dekorációs célra használták. Olaszországban ráadásul azt gondolták, hogy a paradicsom mérgező. Egészen a 17. századi éhínségig nem is használták, amikor is a legszegényebb réteg arra a következtetésre jutott, hogy mégis ehető. Először, a többi zöldségféléhez hasonló, tradicionális módon, olíva olajban sütötték meg, majd csak ezután kezdtek el szószokat készíteni belőle. www.barilla.hu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...