BT saláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Geleva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 32% Zsír
Összesen
804
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 32% Zsír
Összesen
4822
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 23.8 g
Zsír
-
Összesen 76.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 322 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1866.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 1420 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 128.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 230 mg
-
Retinol - A vitamin: 217 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 371 micro
Összesen
804
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 142.9 g
Zsír
-
Összesen 457.7 g
-
Telített zsírsav 137 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1930 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11198.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 162 mg
-
Kálcium 970 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 1408 mg
-
Nátrium 8521 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.1 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 769.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1318 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 365 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 1381 mg
-
Retinol - A vitamin: 1304 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2224 micro
Összesen
4822
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 567 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 431 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 39 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásokat enyhén sós vízben keményre főzzük (én forrástól 8 percig szoktam, így nem lesz túl száraz és elszíneződött a sárgája), hideg víz alatt kihűtjük. Megtisztítjuk és pár karikát félre teszünk a diszítéshez, a többit apró kockákra szeljük.
- Hasonlókockákra vágjuk a felvágottat, hagymát és összekeverjük egy nagyobb tálban.
- A többi hozzávalót összekeverjük, izlés szerint fűszerezzük sóval, borssalés ráborítjuk, óvatosan összekeverjük.
- Hidegen hagyjuk1-2 órát, éspirítóssal jóízűen elfogyasztjuk.:)
- Receptkönyvben: 111
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 22099
- Feltöltés dátuma: 2011. április 16.
Ajánló
Bármilyen felvágottal elkészíthető, jól illik hozzá a pirítós, de a fris, ropogós péksüteményekkel is finom vacsora vagy uzsi lehet. Szerintem a nap bármelyik szakaszában jólesik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Geleva
100 recept
A recept neve a lányom barátjának monogramja. Tamás készített ilyen salátát nekünk egy gyors vacsira, és nagyon ízlett mindenkinek. Annyit változtattam csak, hogy maradt egy kis Fetám, és ezt is hozzákevertem az öntethez. Nem rontotta el, sőt... Még azon gondolkodom, hogy meg lehetne bolondítani egy kis kukoricával, mert azt is szeretjük.