r
Nosalty Logó

Brutál l'ecsó gerslivel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dr. Nicole
Brutál l'ecsó gerslivel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

484
Kalória
16.8g
Fehérje
41.3g
Szénhidrátok
29.5g
Zsír
328.9g
Víz
29g
Koleszterin
9.6g
Rost
13.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 484 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3379 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1885.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    1486 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    328.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    721 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    5330 micro
  • Lut-zea
    884 micro
Összesen 484 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.9 g

Zsír

  • Összesen
    206.4 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13197.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    1384 mg
  • Nátrium
    10400 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

Víz

  • Összesen
    2302.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    806 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    700 micro
  • β-karotin
    5046 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    37307 micro
  • Lut-zea
    6189 micro
Összesen 3379 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1142 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

  1. A zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és a felkarikázott kolbászt.
  2. Amikor a vöröshagyma üvegesre pirult, jöhet az előzőleg átmosott, esetleg beáztatott (én fél órát áztattam hideg vízben) gersli. Jól megkavarjuk, teszünk rá egy teáskanál sót.
  3. Ezután következik a nagyobb darabokra vágott paprika és a paradicsom. Teszünk rá még sót, borsot, cukrot, átkeverjük, beledobjuk a fokhagymagerezdeket, felöntjük egy kevés vízzel (kb. 1,5 dl), és takarék lángon lefedjük.
  4. Nagyjából 20 perc elteltével (közben azért kavargatjuk néha-néha) jöhet a szintén kis kockákra vágott padlizsán, cukkini és a nagyobb kockákra vágott krumpli.
  5. A következő 20 perc után beletehetjük a paradicsomos babot, a felkarikázott virslit és a sűrített paradicsomot.
  6. Még 10 percig főzögetjük, kavargatjuk, és mikor minden zöldség megfőtt (mi roppanósan szeretjük, nem szétfőve) elzárjuk a gázt. Friss puha kenyérrel tálaljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 55 perc

Anyukáméknál megérett a paradicsom, a szomszédasszonytól pedig kaptunk egy halom fehér paprikát...Imádjuk a lecsót mindenféle formában, most épp így volt kedvem elkészíteni. Nagyon finom lett, így gondoltam, leírom hogyan is készült pontosan :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!