r
Nosalty Logó

Brownie jégkrémszendvics

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brownie jégkrémszendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2686 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1266.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    164.9 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5065.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    1126 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    2135 mg
  • Nátrium
    1212 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 2686 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét a vajjal, majd hagyjuk kihűlni picit.
  2. A négy tojást felverjük habverővel, és nem kell különválasztani (legalábbis én nem szoktam). Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, porcukrot, sót.
  3. A lisztet egy külön tálban összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
  4. A csokikrémet kikeverjük a tojással, majd a lisztes keverékhez adagoljuk.
  5. Tepsibe öntjük. Úgy 15-20 perc a sütés, nem baj, ha a közepe lágy lesz, pont ez a lényege. Ha kihűlt, formákat szúrunk és megkenjük őket a jégkrémmel, majd egymásra illesztjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4545
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Simán csak a tetejére akartam tenni egy kis fagyit a brownie-ra, de időközben jobb ötlet jutott eszembe. Nagyon finom, érdemes kipróbálni. Mélyhűtőben is eláll, ha nem akarjuk azonnal elfogyasztani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...