r
Nosalty Logó

Brownie gyümölcsökkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Brownie gyümölcsökkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4881 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    310.8 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    986 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4003.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    864 mg
  • Foszfor
    2166 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.1 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    596 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1635 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1574 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    260 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1552 micro
Összesen 4881 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancs héját lereszeljük a keverőgép táljába, majd a narancsot meghámozzuk és kifilézzük (a hártyák közül kivágjuk a narancs húsát), maradék levét pedig a tálba csavarjuk. A filét felkockázzuk (mindezt egy tál fölött, hogy egy csepp narancslé se vesszen kárba).
  2. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, szeletekre, majd 0,5x0,5 cm-es kockákra vágjuk.
  3. A banánt meghámozzuk, és a megmaradt nettó 13 dkg -ot beletördeljük a robotgépbe.
  4. A vajat és a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk.
  5. A gyümölcsök kivételével mindent a robotgépbe mérünk, és alaposan összekeverjük, majd spatulával beleforgatjuk a felaprított gyümölcsöket is.
  6. Sütőpapírral bélelt formába öntjük a tésztát, néhányszor az asztallaphoz ütögetjük, hogy ne maradjon benne levegő, és 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Hőlégkeverésen kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 21x21x7
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3905
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brownie gyümölcsökkel
Évi néni 1830 recept

A brownie hasonlóan népszerű családom kívánságlistáján, mint a kuglóf. Természetesen ennek az ízesítését is állandóan variálom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...