r
Nosalty Logó

Brownie Amerikából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brownie Amerikából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 661 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3960 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 434 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 661 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    231.7 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    964 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2137.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    1005 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.5 g
  • Cukor
    342 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1536 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1507 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 3960 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 434 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat és a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd picit hűlni hagyjuk.
  2. A cukrot a tojásokkal kihabosítjuk, hozzáadjuk a vanília kivonatot, majd hozzácsurgatjuk a vajas csokis részt.
  3. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, és ezt is hozzákeverjük a masszához. Fontos, hogy picit le kell keverni, tehát ne arra törekedjünk, hogy egy piskóta állagú tésztát kapjuk. Tömörnek kell lennie.
  4. 180°C-os sütőben, 20×30-as méretű, kipapírozott formában 25-35 percig sütjük. Akkor jó, ha még egy picit nyersnek érezzük, tehát éppen, hogy megsült, hiszen a sütőből kivéve, a levegőn nyeri el végleges állagát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6881
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet Amerikából kaptam egy rokonomtól. Sok receptet kipróbáltam már, hogy megtaláljam a tökéletes brownie-t. Hát ha nem is ez az, eléggé közel áll hozzá. Elég csokis és elég szaftos, hogy tökéletes legyen. Egyébként tökéletes recept ahhoz, hogy hogyan használjuk fel a megmaradt mikulás-nyuszi csokikat. Én tejcsokiból csináltam, soknak tűnhet a 250 g cukor, de ne felejtsük el, hogy ez egy nagyon édes sütemény (a cukor mennyisége nyugodtan csökkenthető).

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...