r
Nosalty Logó

Brookie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brookie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A vaníliás részhez

A kakaós részhez

Összesen 489 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A vaníliás részhez

A kakaós részhez

Összesen 2921 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A vaníliás részhez

A kakaós részhez

Összesen 387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 489 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    110.8 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1459.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    609 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.4 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 2921 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 387 kcal

Hozzávalók

A vaníliás részhez

A kakaós részhez

Elkészítés

A vaníliás részhez

  1. A szobahőmérsékletű vajat és a barna cukrot elektromos habverővel keverjük össze kb. 1 percig.
  2. Add hozzá a masszához a tojást és a vanília aromát, majd ezzel is keverjük össze.
  3. Egy másik tálban vegyítsük el a sütőport a liszttel, majd ezt kisebb adagokban adjuk hozzá a tojásos masszához. Egy fakanál segítségével keverjük össze, míg olyan tésztát kapunk, ami viszonylag gyúrható, és nem nagyon ragad rá a kezünkre.
  4. Gyúrjunk a tésztából apró (kb. 3 cm átmérőjű) golyócskákat.

A kakaós részhez

  1. A szobahőmérsékletű vajat, a vaníliás cukrot és a barna cukrot elektromos habverővel keverjük össze kb. 1 percig.
  2. Adjuk hozzá a masszához a tojást, majd ezzel is keverjük össze.
  3. Egy másik tálban vegyítsük el a sütőport a liszttel és a cukrozatlan kakaóporral, majd ezt kisebb adagokban adjuk hozzá a tojásos masszához. Egy fakanál segítségével keverjük össze, míg olyan tésztát kapunk, ami viszonylag gyúrható, és nem nagyon ragad rá a kezünkre.
  4. Gyúrjunk a tésztából apró (kb. 3 cm átmérőjű) golyócskákat.
  5. Ragasszunk össze egy vaníliás és egy kakaós golyócskát, kissé lapogassuk el, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. A sütik kb. 2 cm távolságra legyenek egymástól.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1612
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 21.

Ajánló

A tésztába apróra vágott csokoládé is kerülhet, csak még tovább fokozza az ízélményt. Hideg vagy meleg tejjel, kakaóval, narancslével vagy csak magában is nagyon finom ropogós keksz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik kedvenc instagram-oldalamon láttam először ezt az ötletes kekszet, és egyből el is határoztam, hogy megsütöm a hétvégén. Azóta már többször is elkészítettem, és több receptet összekeverve alkottam meg a saját brookiemat.:)

Hozzávalók

A vaníliás részhez

A kakaós részhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...