r
Nosalty Logó

Brokkolis rizibizi

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
DiaNatura
Brokkolis rizibizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1233 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2083 micro
Összesen 309 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    992.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    361 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    236 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    721 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    1684 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8332 micro
Összesen 1233 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1140 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst leöblítjük egy szűrő segítségével, majdegy kis olajon folyamatosan kevergetve megpirítjuk.
  2. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje,fedő alattpuhára pároljuk. A felöntés után már nem szabad megkeverni!
  3. A zöldborsót vajon és egy kevés víz hozzáadásával megpároljuk, amikor kész, összekeverjük a rizzsel.
  4. A brokkolit a borsóval egy időben ugyanúgy megpároljuk, megszórjuk szerecsendióval, amikor kész, belenyomkodjuk a rizibizibe.
  5. Aprított petrezselyemmel megszórjuk, majd lazán összeforgatjuk úgy, hogyvigyázzunk, ne törjön össze a brokkoli.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4874
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DiaNatura 132 recept

Nem tudtam eldönteni, hogy zöldborsó vagy brokkoli legyen a rizs és a husi mellé. Így lett mindhárom egyben. A vaj mennyisége ízlés szerint változó, de ne sajnáljuk, mert ha több, akkor ízletesebb lesz ez a finom köret!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...