r
Nosalty Logó

Brokkolis quiche fokhagymásan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Brokkolis quiche fokhagymásan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1636 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 150 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1233 micro
Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    112.8 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1992.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    902 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    364 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1340 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4933 micro
Összesen 1636 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten felengedni (1-2 óra).
  2. A brokkolit ételpárolóba tesszük és kb. 15 perc alatt megpároljuk.
  3. Vajjal kikenünk egy 4-5 cm mély sütőtálat.
  4. A fokhagymát a vajban megpároljuk, majd hozzákeverjük a lecsepegtetett brokkolit is. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra darabolt petrezselyemzöldet is.
  5. Előmelegítjük a sütőt.
  6. A tésztát lisztezett felületen kb. 30 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Rátekerjük a nyújtófára és áthelyezzük az előkészített sütőtálba. Széleit megigazgatjuk, kicsit benyomkodjuk a tál pereménél. Sütőpapírt terítünk a tésztára, rizst szórunk rá nehezéknek, és így sütjük 5 percig. Levesszük a nehezéket és a papírt, és további 5 percre még visszatesszük a sütőbe. Az elősütés után, a tésztát azonnal lekenjük a tojásfehérjével, és hagyjuk pár percig, míg rászárad (így a töltelék nem fogja eláztatni a tésztát).
  7. Közben rugós fejű habverővel elkeverjük a tojásokat, a tejszínt és enyhén megsózzuk, megborsozzuk.
  8. Először a fokhagymás brokkolit terítjük szét egyenletes rétegben az elősütött tésztán, majd nyakon öntjük a tojásos keverékkel.
  9. Visszatesszük a sütőbe és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt fél órát hagyjuk pihenni, hogy a belseje hűljön egy kicsit.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 384
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 19836
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 17.

Ajánló

Bármilyen friss zöldségből kipróbálhatjuk, nagyon finom pl. spárgával, zöldbabbal is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerencsés helyzetben vagyok a családommal, mert kevés olyan zöldség van, amit nem szeretnek. A brokkoli sajnos valamiért ezek közé tartozik. Mivel én nagyon kedvelem, nem szerettem volna belenyugodni, hogy a gyerekek nem eszik meg. Eszembe jutott, hogy egy kis leveles tészta és tojás segítségével elrejtem a brokkolit, hátha így nem ütközöm akkora ellenállásba, és legalább megkóstolják. És láss csodát, sikere lett az eddig távolról elutasított brokkolinak! Köszönet érte ennek a népszerű francia lepénynek, a quiche-nek! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...