Brokkolis-csirkés cannelloni
- 13% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
60g cannelloni223 kcal
-
133g csirkemellfilé160 kcal
-
133g brokkoli28 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
123g újhagyma24 kcal
-
103 kcal
-
83g mozzarella249 kcal
-
33g sajt117 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
- 13% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
180g cannelloni668 kcal
-
400g csirkemellfilé480 kcal
-
400g brokkoli83 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
120g szárított paradicsom310 kcal
-
250g mozzarella748 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
- 13% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
8.3g cannelloni31 kcal
-
18.5g csirkemellfilé22 kcal
-
18.5g brokkoli4 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
17g újhagyma3 kcal
-
5.6g szárított paradicsom14 kcal
-
11.6g mozzarella35 kcal
-
4.6g sajt16 kcal
-
13.9g főzőtejszín18 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
- 13% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.8 g
Zsír
-
Összesen 56.1 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 239 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3155.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 904 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 214 mg
-
Foszfor 1135 mg
-
Nátrium 790 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 388 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 443 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 263 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 295 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 356 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 1023 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 18361 micro
-
Lut-zea 2557 micro
- 13% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 230.4 g
Zsír
-
Összesen 168.2 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 718 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9467.7 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 287 mg
-
Kálcium 2712 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 642 mg
-
Foszfor 3405 mg
-
Nátrium 2369 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 255.9 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1164.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1328 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 311 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 788 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 884 micro
-
Kolin: 651 mg
-
Retinol - A vitamin: 1069 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 3068 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 55082 micro
-
Lut-zea 7670 micro
- 13% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 438.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2551 micro
-
Lut-zea 355 micro
Hozzávalók
-
15 db cannelloni
-
40 dkg csirkemellfilé
-
40 dkg brokkoli
-
3 gerezd fokhagyma
-
4 db újhagyma
-
250 g mozzarella
-
3 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A húst nagyon apró kockákra vágjuk, majd kevés olivaolajon a lestyánnal, kevés sóval, borssal majdnem teljesen készre sütögetjük.
- A szintén kisebb darabokra vágott brokkolit (én ehhez nem használok fagyasztottat) az aprított fokhagymával, kevés sóval olivaolajon párolni kezdjük, s pár perc múlva egy kevés vizet hozzáöntve még éppen roppanósra készítjük.
- A felkarikázott újhagymát egy serpenyőben hirtelen átfuttatjuk kevés olivaolajon.
- Ezek mellett a mozzarella sajtot, valamint a szárított paradicsomot is kis kockákra vágjuk, s egy nagyobb edénybe borítjuk. Ehhez keverjük majd hozzá az elkészült húst (már a lestyánlevelek nélkül), brokkolit, újhagymát és a széttépkedett bazsalikomleveleket. Egy utolsó kóstolás, hogy a só, a bors elegendő-e.. ..
- A tűzálló tál alját nagyon vékonyan megkenjük olivaolajjal, majd a száraz cannelloni tésztákat alaposan megtöltögetjük az előbb elkészített töltelékkel (ha lazán töltjük,akkor még jobban összeesnek sülés alatt a tészták, mint az enyém.. valószínűleg én is tölthettem volna beléjük többet is) és szorosan egymás mellé helyezzük a tálba.
- Ezek után a tejszínhez hozzáöntünk még egy dl vizet vagy tejet, valamint egy kis sót, borsot és rázúdítjuk a töltött tésztákra. Végül rászórjuk a reszelt sajtot, s alufóliával lefedve a sütőbe helyezzük kb. fél órára. Fél óra elteltével levéve a fóliát teszteljük a tészta puhaságát, s ha megfelelő, akkor fólia nélkül visszadugjuk még egy kicsit, hadd piruljon a teteje.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 128
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 21436
- Feltöltés dátuma: 2010. október 19.
Ajánló
Még melegen, illatosan, társaságban :o) Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Egyszer elképzeltem ezt a tésztát hosszú zöld zöldbabbal, hosszú vékony szálakra (juliennre) szelt répával, kaporral és sajttal töltve.. Akkor nem találtam sehol ilyen tésztát, így született a zöldbabos lasagne, pedig szerintem igazán dekoratív lehet.. S most, hogy végre lett ilyen tésztám, hogy is készíthettem volna ugyanúgy el, mint anno a lasagne-t???? Az én edényembe egyébként 15 db tészta fért. A töltelékből maradt is még valamennyi - - > simán elnassolható dózis :o))) A tészták mennyisége még a tejszín esetében is fontos lehet, ugyanis a tésztákat be kell fednie az elborító folyadéknak, hogy meg tudjanak főni. Így célszerű a tűzállótálad még szárazon megpakolni a tésztákkal (egy rétegben) mielőtt nekilátnál a műveletnek, hogy szükséges-e a mennyiségek módosítása.