r
Nosalty Logó

Brokkolis csirkemell ahogy a büfés készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Panka80
Brokkolis csirkemell ahogy a büfés készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1574 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1173.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 394 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.8 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4693.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1127 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1574 mg
  • Nátrium
    1661 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    670.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    740 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    677 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    745 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2574 micro
Összesen 1574 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A husit felszeljük, ki hogy szereti, sózzuk, és kevés olajon fehéredésig elősütjük.
  2. A brokkoli rózsáit hosszában felszeleteljük, és vajon néhány percig pároljuk, hogy szép zöld színe legyen. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk fokhagyma-granulátummal.
  3. Egy tepsibe, amibe egy sorba beleférnek a szeletek, tesszük a husit. Mehet rá a karikára vágott hagyma, majd a brokkoli, a bacon, végül sajtot teszünk rá. Nem reszelve, hanem zöldséghámozóval vékony szeleteket vágunk belőle.
  4. Mehet a sütőbe max. 15 percre 180°C-on. Amikor a sajt már szép színű, akkor jó a husi is.
  5. Sokféle köret illik hozzá, akár egy könnyű salátával is tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1875
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brokkolis csirkemell ahogy a büfés készíti
Panka80 37 recept

Van egy kedves büfés ismerősöm, aki nagyon sokszor "főzött" anyukámnak. Sokszor csak úgy, ami jött, megcsinálta neki. Ez a finomság is egy ilyen hirtelen jött ötlet volt, de annál finomabb. Gyors és laktató. Ha valaki nem szereti a brokkolit, lehet helyettesíteni bármilyen más zöldséggel. Hozzáteszem, ő vaslapon készítette mindezt egyszerre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...