Brokkolipástétom
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
395
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
790
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 37.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 482.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 91.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 301 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 282 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 644 micro
Összesen
395
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 75.5 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 964.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 386 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 283 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 183.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 602 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 564 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 451 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1288 micro
Összesen
790
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 342 micro
Összesen
209
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Apró kockákra vágjuk a tisztított hagymát, fokhagymát és 2 dkg vajon megpároljuk.
- Hozzáadjuk a kisebb rózsákra szedett, megmosott brokkolit, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk. (A pároláskor, ha szükséges, kevés vizet adhatunk a brokkolihoz, de ügyeljünk arra, hogy mire a brokkoli megpuhul, víz már ne legyen alatta.)
- A szezámmagot serpenyőben megpirítjuk.
- A párolt brokkolit melegen késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a vajat, a sajtokat, a szezámmagot, és pürésítjük. (Botmixert is használhatunk.)
- Receptkönyvben: 414
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 29891
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 11.
Ajánló
Ízlés szerint még adhatunk hozzá sót, borsot.Tálkába öntjük, lehűtjük és hidegen, kenyérre kenve fogyasztjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Zöldségekből is remek pástétomokat, kenyérre kenhető krémeket készíthetünk. Több zöldséggel kísérleteztem, így készítettem már babból, cukkiniből (itt és itt), gombából, padlizsánból (itt és itt), és még van néhány tervem:) Most a brokkoli került sorra. Ebben sem csalódtam, kellemes ízű, jól kenhető pástétomot kaptam. Szívesen teszek a zöldséges pástétomokba pirított szezámmagot, ezért a brokkolis változatba is került.