r
Nosalty Logó

Brokkolikrémleves pirított csicseriborsóval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Brokkolikrémleves pirított csicseriborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A csicseriborsóhoz

Összesen 368 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A csicseriborsóhoz

Összesen 1475 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A csicseriborsóhoz

Összesen 88 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1095.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1073 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2659 micro
Összesen 368 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    115.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4382.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    807 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    735 mg
  • Nátrium
    2616 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    720.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    968 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    304 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    610 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    608 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    4292 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10635 micro
Összesen 1475 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csicseriborsóhoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd meglocsoljuk kevés olajjal, sóval-borssal, és citromlével ízesítjük. Alaposan összeforgatjuk, majd 180 fokos sütőbe tesszük nagyjából 20-25 percre, amíg a széle szépen pirulni nem kezd és kissé megpuhul.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon néhány percig pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított zellert is. Újabb pár perc párolás következik, ezután megy hozzá a sült brokkolit.
  3. Felöntjük az alaplével, sózzuk-borsozzuk, majd addig főzzük, amíg minden zöldség meg nem puhul.
  4. Ezután hozzákeverjük a spenótot, és ha összeesett, akkor már turmixolhatjuk is.
  5. Legvégül hozzáadjuk a tejszínt, belereszeljük a sajtot és rottyantunk egyet rajta.

A csicseriborsóhoz

  1. A csicseriborsót alaposan lecsepegtetjük.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a csicseriborsót.
  3. Mehetnek rá a fűszerek is, és közepes lángon 10-12 percig pirítjuk, amíg a csicseriborsó jó roppanós nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 354
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 185
  • Össznézettség: 15335
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 01.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Szerintem sokkal finomabb és intenzívebb lesz a brokkoli íze, ha megsütjük, ahelyett, hogy csak belefőznénk a levesbe. Adtam még hozzá kevés spenótot is, így a színe is csodaszép lett.

Hozzávalók

A leveshez

A csicseriborsóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...