Brokkolikrémleves pirított csicseriborsóval
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
A leveshez
-
125g brokkoli26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2 kcal
-
125g zöldség alaplé9 kcal
-
18g spenót3 kcal
-
29 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
A csicseriborsóhoz
-
56 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
368
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
A leveshez
-
500g brokkoli104 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
10 kcal
-
500g zöldség alaplé35 kcal
-
70g spenót12 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
A csicseriborsóhoz
-
222 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1475
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
A leveshez
-
29.6g brokkoli6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
1.4g olívaolaj13 kcal
-
5.3g vöröshagyma2 kcal
-
4.7g halványító zeller1 kcal
-
29.6g zöldség alaplé2 kcal
-
4.1g spenót1 kcal
-
1.8g parmezán sajt7 kcal
-
11.8g habtejszín35 kcal
A csicseriborsóhoz
-
13 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
88
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 28.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1095.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 654 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 180.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 242 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 152 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 1073 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2659 micro
Összesen
368
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 37.8 g
Zsír
-
Összesen 115.3 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4382.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 807 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 735 mg
-
Nátrium 2616 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 720.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 968 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 304 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 610 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 422 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 608 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 4292 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10635 micro
Összesen
1475
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 629 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
500 g brokkoli
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
3 ek olívaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes szár halványító zeller
-
5 dl zöldség alaplé
-
70 g spenót
-
30 g parmezán sajt
-
2 dl habtejszín
A csicseriborsóhoz
-
160 g csicseriborsó (konzerv)
-
2 ek olívaolaj
-
koriandermag ízlés szerint
-
római kömény ízlés szerint
-
füstölt pirospaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A leveshez
- A brokkolit rózsáira szedjük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd meglocsoljuk kevés olajjal, sóval-borssal, és citromlével ízesítjük. Alaposan összeforgatjuk, majd 180 fokos sütőbe tesszük nagyjából 20-25 percre, amíg a széle szépen pirulni nem kezd és kissé megpuhul.
- Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon néhány percig pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított zellert is. Újabb pár perc párolás következik, ezután megy hozzá a sült brokkolit.
- Felöntjük az alaplével, sózzuk-borsozzuk, majd addig főzzük, amíg minden zöldség meg nem puhul.
- Ezután hozzákeverjük a spenótot, és ha összeesett, akkor már turmixolhatjuk is.
- Legvégül hozzáadjuk a tejszínt, belereszeljük a sajtot és rottyantunk egyet rajta.
A csicseriborsóhoz
- A csicseriborsót alaposan lecsepegtetjük.
- Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a csicseriborsót.
- Mehetnek rá a fűszerek is, és közepes lángon 10-12 percig pirítjuk, amíg a csicseriborsó jó roppanós nem lesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 356
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 88
- Össznézettség: 15607
- Feltöltés dátuma: 2019. február 01.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Szerintem sokkal finomabb és intenzívebb lesz a brokkoli íze, ha megsütjük, ahelyett, hogy csak belefőznénk a levesbe. Adtam még hozzá kevés spenótot is, így a színe is csodaszép lett.