Brokkoli-spenótfőzelék lisztmentesen
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
97
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
388
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 493.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 178.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 258 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 372 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 3082 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7629 micro
Összesen
97
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1973.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 712 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 273 mg
-
Foszfor 507 mg
-
Nátrium 445 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 715.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1033 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 598 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1489 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 734 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 153 micro
-
β-karotin 12329 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30516 micro
Összesen
388
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 102 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 840 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2080 micro
Összesen
27
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A brokkolit feldarabolás után só hozzáadásával puhára főzzük annyi vízben, amennyi ellepi.
- Amikor puhácska már a brokkoli, hozzáadjuk a spenótleveleket, és még 6-8 percig főzzük.
- Amikor készen van, akkor leöntjük a vizet (nem baj, ha marad a lábosban egy kicsi), és hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, a borsot és a nagyon pici xilitet vagy cukrot. Ha kell, sózzuk még.
- Öntsük fel egy kicsi tejjel, és turmixoljuk össze. Miután összeturmixoltuk (kevesebb tejjel könnyebb, mert nem fröcsög), akkor ízlés szerint adagoljunk még hozzá tejet, annyit, amilyen sűrűre szeretnénk a főzeléket. Lehet tejszínt vagy joghurtot is használni.
- Fasírttal, tojással, szalonnával, krumplival vagy bundás kenyérrel tálaljuk. Vagy rizzsel (itt Vietnamban mi mással:-) ).
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 13907
- Feltöltés dátuma: 2015. július 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A boltban csak 500 g spenót volt, márpedig én spenótot akartam enni és a férjem is. Szóval csaltam, és vettem hozzá zöldet, ami jelen esetben brokkoli volt. A spenót tisztítás után kb a fele mennyiség lett, így hát jól tettem, hogy két fej brokkolit vettem. :-) Viszont meglepődtem, mennyire sűrű lett így a főzelék, olyannyira, hogy egyáltalán nem kellett sűríteni, pedig becsszó, hogy most nem ez volt a cél.