r
Nosalty Logó

Brokkoli leveles tésztában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brokkoli leveles tésztában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A brokkolihoz

A sajtmártáshoz

A szóráshoz

Összesen 822 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A brokkolihoz

A sajtmártáshoz

A szóráshoz

Összesen 3287 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A brokkolihoz

A sajtmártáshoz

A szóráshoz

Összesen 201 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1261.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1193 micro
Összesen 822 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    242.8 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5045.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    1566 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    1389 mg
  • Nátrium
    1612 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    275 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    320 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1100 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1283 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4773 micro
Összesen 3287 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A brokkolihoz

A sajtmártáshoz

A szóráshoz

Elkészítés

A brokkolihoz

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, és párolóbetétben vízgőz felett 12 percig pároljuk.
  2. A leveles tésztát lisztezett felületen a püspökkenyér formánk méretére nyújtjuk, és kibéleljük vele.
  3. A brokkolirózsákat a tésztával bélelt formába rakosgatjuk.
  4. A sajtmártáshoz felhevítjük a vajat, rátesszük a lisztet, világos rántást készítünk, majd felöntjük langyos tejjel és tejszínnel. Folyamatosan kevergetve összefőzzük.
  5. A tűzről levéve ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával. Hozzákeverjük a reszelt sajtot, a tojások sárgáját.
  6. Visszatéve a tűzre, folytonos keverés mellett addig főzzük, míg a sajt teljesen elolvad, ekkor levesszük a lángról.
  7. A tojások fehérjét habbá verjük, a sajtos mártásba forgatjuk, majd ráöntjük a brokkolira, és megszórjuk a szeletelt mandulával.
  8. A brokkolit előmelegített sütőbe tesszük, addig sütjük míg szép piros nem lesz a teteje, és a sajtmártás meg nem szilárdul (30-35 perc). (Ha a teteje kezdene nagyon megsülni, de a közepe még lágy, takarjuk le alufóliával.)
  9. Miután megsült, 20 percet pihentessük, ezt követően szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34x12
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 7775
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 09.

Ajánló

Bármilyen ünnepi asztal kínálatát gazdagíthatjuk ezzel a mutatós étellel, de hétköznap is elkészíthető. Köretként, önálló ételként egyaránt fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még tavasszal készítettem ezt a brokkolis ételt (itt jelent meg, az 1. számban). Saját elképzelésemet valósítottam meg. Még a leveles tészta is saját készítésű volt. A készítéséről fázisfotók itt láthatók.

Hozzávalók

A brokkolihoz

A sajtmártáshoz

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...