r
Nosalty Logó

Brokkoli csirkeágyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Brokkoli csirkeágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 491 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1963 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1939.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    640 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    342 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1145 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2766 micro
Összesen 491 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187 g

Zsír

  • Összesen
    110.4 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    704 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7757.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    2560 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    2557 mg
  • Nátrium
    2093 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1250.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1450 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    611 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    1366 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    571 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1064 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    4582 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11066 micro
Összesen 1963 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedve, enyhén sós vízben megfőzzük. Ha kész, leszűrjük.
  2. A hagymát felaprítjuk, majd megdinszteljük.
  3. A csirkemellet felkockázzuk, ételízesítővel, a petrezselyem felével ízesítjük, majd mehet a hagymára, és puhára sütjük.
  4. Egy hőálló tálba öntjük a csirkét, majd szépen rárakosgatjuk a brokkolit.
  5. A tejfölt, joghurtot, borsot, a lereszelt sajtot és a maradék petrezselymet összekeverjük egy tálban (én az öntetbe is tettem egy kis ételízesítőt).
  6. Majd ráöntjük a brokkolis csirkére, és mehet is be az előmelegített sütőbe, 180 fokon, hőlégkeverésesen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 462
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 22640
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon ízletes ebédre, vacsorára egyaránt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...