r
Nosalty Logó

Brazil sajtpuffancs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pulykatojás
Brazil sajtpuffancs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 631 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2519 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1686.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    942 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 631 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    81.2 g

Zsír

  • Összesen
    147.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6746.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1562 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    3768 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 2519 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 230 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  2. Egy 2 literes serpenyőbe öntsük a tejet és az olajat. Sózzuk meg, majd közepes lángon, folyamatos keverés mellett melegítsük fel. Ha a tej elkezd forrni, vegyük le a tűzről. Keverjük hozzá a lisztet. Egy szemcsés tésztát fogunk kapni.
  3. A keveréket tegyük egy hideg tálba, és hagyjuk kicsit lehűlni. Mikor már alig langyos, keverjük hozzá mixerrel egyenként a tojásokat és a sajtot. Az eredmény egy ragacsos, puha massza lesz.
  4. Hideg vízbe mártott evőkanállal formázzunk kerek halmokat a tepsire. A víz segít, hogy ne ragadjon a kanálhoz a tészta.
  5. A sütőt vegyük vissza 200 fokosra. Tegyük be a halmokat, és süssük 25-30 percig. Akkor kész, amikor már nem ragad a külseje, de még nem pirult meg.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3006
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 06.

Ajánló

Ha nem fogyna el egyből, amit kétlek, egy hétig eláll a hűtőben. Mikróban vagy sütőben újra fel lehet melegíteni, de hidegen is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brazil sajtpuffancs
Pulykatojás 7 recept

Egy angol recept alapján készítettem el. A neve pão de queijo. Eredetileg tápiókaliszttel készül, de sima finomliszttel is nagyon finom. Köretként vagy magában is megállja a helyét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...