r
Nosalty Logó

Brassói szűzpecsenye

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Simon Gábor
Brassói szűzpecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Brassói szűzpecsenye

Összesen 767 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Brassói szűzpecsenye

Összesen 1533 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Brassói szűzpecsenye

Összesen 132 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1639.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    784 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    372 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1269 micro
Összesen 767 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.9 g

Zsír

  • Összesen
    82.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3278.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1568 mg
  • Nátrium
    1111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    743.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    746 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2539 micro
Összesen 1533 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 132 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Brassói szűzpecsenye

Elkészítés

Brassói szűzpecsenye

  1. A burgonyát pucoljuk meg, majd vágjuk fel kockákra. Főzzük 5-6 percet, utána szűrjük le. Rázzuk össze finoman a burgonyát, így sokkal ropogósabb lesz a külseje.
  2. Hevítsük fel a serpenyőt, tegyük bele a zsírt, majd pirítsuk meg a burgonyákat. Amikor elkészült, akkor szedjük ki, és tegyük félre.
  3. A szalonnát vágjuk fel vékony csíkokra, majd pirítsuk zsírjára. Adjuk hozzá a vastagabb csíkokra vágott sertésszüzet, borsozzuk meg, és pirítsuk át nagy lángon.
  4. Amikor szépen megpirult a hús, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a fűszerpaprikát, és enyhén sózzuk meg. Ízlés szerint majorannával, őrölt fűszerköménnyel is lehet ízesíteni. Futtassuk át a fűszerekkel együtt, és egy kevés vizet adjunk hozzá. Természetesen alaplével is felönthetjük, vagy akár fehérborral is, hogy még ízletesebb legyen.
  5. Tegyük vissza a sült burgonyát, forgassuk össze, végül szórjuk meg dúrvára vágott petrezselyemmel.
  6. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 228
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 211
  • Össznézettség: 24234
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brassói szűzpecsenye
Simon Gábor 62 recept

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban, vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Hozzávalók

Brassói szűzpecsenye

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...