Brassói Kingabinga konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Ösztön Szerinti Anya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
150g sertéscomb273 kcal
-
250g hasábburgonya368 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
75g víz0 kcal
Összesen
942
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
600g sertéscomb1092 kcal
-
1000g hasábburgonya1470 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
26 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
3765
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
25.7g sertéscomb47 kcal
-
42.8g hasábburgonya63 kcal
-
4.3g füstölt szalonna28 kcal
-
4.3g bacon17 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
2.6g fokhagyma3 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.4g sűrített paradicsom1 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
-
12.8g víz0 kcal
Összesen
161
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.8 g
Zsír
-
Összesen 54.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2320.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 634 mg
-
Nátrium 1444 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 403.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 191 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 642 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2301 micro
-
Lut-zea 629 micro
Összesen
942
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 171.1 g
Zsír
-
Összesen 218 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 534 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9280.7 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 374 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 407 mg
-
Foszfor 2537 mg
-
Nátrium 5776 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 282.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1614.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 258 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 263 mg
-
D vitamin: 124 micro
-
K vitamin: 765 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 440 micro
-
Kolin: 501 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 2566 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9204 micro
-
Lut-zea 2514 micro
Összesen
3765
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 396.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 247 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 394 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg sertéscomb
-
1 kg hasábburgonya
-
10 dkg füstölt szalonna
-
10 dkg bacon
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 ek só
-
2 ek sűrített paradicsom
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- Kiolvasztjuk a csíkokra vágott füstölt szalonnát, majd rádobjuk és kicsit megpirítjuk a bacont is. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, és néhány percig együtt pirítjuk. Amikor már üveges a hagyma, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, és illatosodásig forgatjuk együtt a szalonnával. Ha esetleg kevés lenne a zsír, ami a szalonnákból kiolvadt, kevés olíva- vagy napraforgóolajjal meglocsolhatjuk, hogy semmiképp ne legyen száraz az ételünk.
- Időközben vékony csíkokra vágjuk a sertéscombot, és amikor már illatozik a tűzön a keverékünk, hozzáadjuk a húst is. Sózzuk, borsozzuk (bátran!), és fehéredésig forgatjuk, sütjük. Ekkor felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, felforraljuk, majd a lángot kicsire mérsékelve, fedő alatt puhára főzzük.
- Amíg a hús puhul, kisütjük a fagyasztott hasábburgonyát. Ez körülbelül addigra lesz kész, mire a hús megpuhul. Ha van még a hús alatt víz, levesszük a fedőt, és nagy lángon zsírjára sütjük.
- A húshoz adjuk a paradicsompürét, pár percig együtt pirítjuk, majd rászedjük a kisütött krumplit, és alaposan összeforgatjuk. Elzárjuk alatta a gázt, és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Fontos, hogy ezzel már ne süssük, így megmarad a frissessége, aromája, ami nagyon jól illik a fokhagymás paradicsomhoz.
- Tálaljuk.
- Receptkönyvben: 225
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 10595
- Feltöltés dátuma: 2017. június 27.
Ajánló
Ez az étel is legfinomabb friss alapanyagokból. Igaz, így jóval tovább tart az elkészítése, mert a burgonyát pucolni és kicsi kockára kell vágni sütés előtt, de ráérősebb hétvégéken megéri úgy is kipróbálni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ösztön Szerinti Anya
26 recept
Párom szülinapja alkalmából úgy döntöttem, eltekintek a diétás koszttól. Így esett a választásom a brassóira, amit felénk jó borsosan-fokhagymásan, paradicsompürével készítenek. Eredetileg ugyan friss, kis kockára vágott burgonyából és szintén kockára vágott húsból készítjük, de most a munka utáni lustaság győzött. Sebaj, meglepően finom lett fagyasztott hasábburgonyából is!