r
Nosalty Logó

Brassói Kingabinga konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ösztön Szerinti Anya
Brassói Kingabinga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3765 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2320.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    1444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    642 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.1 g

Zsír

  • Összesen
    218 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    534 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9280.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    2537 mg
  • Nátrium
    5776 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1614.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    263 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    765 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    2566 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    2514 micro
Összesen 3765 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    394 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kiolvasztjuk a csíkokra vágott füstölt szalonnát, majd rádobjuk és kicsit megpirítjuk a bacont is. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, és néhány percig együtt pirítjuk. Amikor már üveges a hagyma, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, és illatosodásig forgatjuk együtt a szalonnával. Ha esetleg kevés lenne a zsír, ami a szalonnákból kiolvadt, kevés olíva- vagy napraforgóolajjal meglocsolhatjuk, hogy semmiképp ne legyen száraz az ételünk.
  2. Időközben vékony csíkokra vágjuk a sertéscombot, és amikor már illatozik a tűzön a keverékünk, hozzáadjuk a húst is. Sózzuk, borsozzuk (bátran!), és fehéredésig forgatjuk, sütjük. Ekkor felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, felforraljuk, majd a lángot kicsire mérsékelve, fedő alatt puhára főzzük.
  3. Amíg a hús puhul, kisütjük a fagyasztott hasábburgonyát. Ez körülbelül addigra lesz kész, mire a hús megpuhul. Ha van még a hús alatt víz, levesszük a fedőt, és nagy lángon zsírjára sütjük.
  4. A húshoz adjuk a paradicsompürét, pár percig együtt pirítjuk, majd rászedjük a kisütött krumplit, és alaposan összeforgatjuk. Elzárjuk alatta a gázt, és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Fontos, hogy ezzel már ne süssük, így megmarad a frissessége, aromája, ami nagyon jól illik a fokhagymás paradicsomhoz.
  5. Tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 225
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10595
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 27.

Ajánló

Ez az étel is legfinomabb friss alapanyagokból. Igaz, így jóval tovább tart az elkészítése, mert a burgonyát pucolni és kicsi kockára kell vágni sütés előtt, de ráérősebb hétvégéken megéri úgy is kipróbálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brassói Kingabinga konyhájából
Ösztön Szerinti Anya 26 recept

Párom szülinapja alkalmából úgy döntöttem, eltekintek a diétás koszttól. Így esett a választásom a brassóira, amit felénk jó borsosan-fokhagymásan, paradicsompürével készítenek. Eredetileg ugyan friss, kis kockára vágott burgonyából és szintén kockára vágott húsból készítjük, de most a munka utáni lustaság győzött. Sebaj, meglepően finom lett fagyasztott hasábburgonyából is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...