r
Nosalty Logó

Brassói csirkemellből édesburgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
GallEnci
Brassói csirkemellből édesburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1240 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1409 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    16767 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1241 micro
Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1669.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    859 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    641.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2817 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    33533 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2482 micro
Összesen 1240 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    3215 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megszórjuk sóval, borssal, és meglocsoljuk olívaolajjal, 180 fokon, 15-20 perc alatt megsütjük.
  2. A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, a vöröshagymát megpucoljuk és kockázzuk. Serpenyőben a kókuszzsíron megpirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a csirkehúst és a zúzott fokhagymát. Fűszerezzük sóval, borssal ízlésünk szerint, majd felöntjük fél deci vízzel, és pároljuk kb. 10 percig, Utána hozzáadjuk a zöldborsót, és teljesen elfőzzük róla a vizet, és pirítjuk kicsit.
  3. A sült édesburgonyát is hozzákeverjük, és összesütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 281
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 20372
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
GallEnci 1 recept

Egy receptes újságban találtam az alapreceptet, és kicsit a saját ízlésemhez igazítottam.  Nagyon finom lett. Imádjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...