Brassói aprópecsenye A kis gasztronautától
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
A pecsenyéhez
-
250g sertéslapocka590 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A körethez
-
375g burgonya217 kcal
-
106g napraforgó olaj939 kcal
A tálaláshoz
-
13g koktélparadicsom2 kcal
-
3 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
1804
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
A pecsenyéhez
-
1000g sertéslapocka2360 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
21g fokhagyma28 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A körethez
-
1500g burgonya866 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
A tálaláshoz
-
50g koktélparadicsom9 kcal
-
12 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
7216
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
A pecsenyéhez
-
31.3g sertéslapocka74 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0.5g sertészsír4 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A körethez
-
46.9g burgonya27 kcal
-
13.3g napraforgó olaj117 kcal
A tálaláshoz
-
1.6g koktélparadicsom0 kcal
-
1.7g hegyes erős paprika0 kcal
-
1.4g petrezselyem1 kcal
Összesen
225
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.9 g
Zsír
-
Összesen 155.4 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1136.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 642 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 435.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 179 micro
-
K vitamin: 198 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 193 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 648 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 322 micro
-
Lut-zea 668 micro
Összesen
1804
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 199.5 g
Zsír
-
Összesen 621.7 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 283 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 176 g
-
Koleszterin 724 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4544.4 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 263 mg
-
Kálcium 411 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 487 mg
-
Foszfor 2566 mg
-
Nátrium 757 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1743.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 238 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 178 mg
-
C vitamin: 344 mg
-
D vitamin: 715 micro
-
K vitamin: 792 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 324 micro
-
Kolin: 771 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 68 micro
-
β-karotin 2593 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 2672 micro
Összesen
7216
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 40 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
225
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A pecsenyéhez
-
1 db vöröshagyma
-
7 gerezd fokhagyma
-
1 ek sertészsír
-
majoranna ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
A körethez
-
1.5 kg burgonya
-
5 dl napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
5 dkg koktélparadicsom
-
1 db hegyes erős paprika
Elkészítés
A pecsenyéhez
- Zsiradékon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és a fenti fokhagymamennyiség felét. Óvatosan hozzáadjuk a pirospaprikát, és hozzáadjuk a csíkokra feldarabolt sertéshúst. Kicsit lepirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt puhára főzzük.
- Közben a burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, és bő, forró olajban megsütjük.
- A húshoz adjuk a fokhagyma másik felét, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy csipet majorannával, és mikor már teljesen megpuhult zsírjára pirítjuk, és összekeverjük a sült krumplival.
- Elzárjuk alatta a lángot, és összekeverjük a félbevágott koktélparadicsomokkal, a paprikával és a felaprított petrezselyemzölddel. Melegen tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 19 alkalommal
- Receptkönyvben: 411
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 115446
- Feltöltés dátuma: 2012. november 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kis gasztronauta
142 recept
Tudom, hogy nem így készül az eredeti brassói, de szerintem a főzés végén hozzáadott koktélparadicsom, a paprika és a petrezselyemzöld nemcsak az étel ízének,de a látványának is nagyon jót tesz.:)