r
Nosalty Logó

Brassói aprópecsenye A kis gasztronautától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
A kis gasztronauta
Brassói aprópecsenye A kis gasztronautától
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pecsenyéhez

A körethez

A tálaláshoz

1804
Kalória
49.9g
Fehérje
54.5g
Szénhidrátok
155.4g
Zsír
435.8g
Víz
181.1g
Koleszterin
7.3g
Rost
3.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A pecsenyéhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1804 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A pecsenyéhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 7216 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A pecsenyéhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 225 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    155.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    435.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    648 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    668 micro
Összesen 1804 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.5 g

Zsír

  • Összesen
    621.7 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    283 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    176 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4544.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    2566 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1743.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    344 mg
  • D vitamin:
    715 micro
  • K vitamin:
    792 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    771 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    2593 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2672 micro
Összesen 7216 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

A pecsenyéhez

  1. Zsiradékon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és a fenti fokhagymamennyiség felét. Óvatosan hozzáadjuk a pirospaprikát, és hozzáadjuk a csíkokra feldarabolt sertéshúst. Kicsit lepirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt puhára főzzük.
  2. Közben a burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, és bő, forró olajban megsütjük.
  3. A húshoz adjuk a fokhagyma másik felét, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy csipet majorannával, és mikor már teljesen megpuhult zsírjára pirítjuk, és összekeverjük a sült krumplival.
  4. Elzárjuk alatta a lángot, és összekeverjük a félbevágott koktélparadicsomokkal, a paprikával és a felaprított petrezselyemzölddel. Melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 80 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Tudom, hogy nem így készül az eredeti brassói, de szerintem a főzés végén hozzáadott koktélparadicsom, a paprika és a petrezselyemzöld nemcsak az étel ízének,de a látványának is nagyon jót tesz.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsmentes sólet szaftosan

A klasszikus babos-gerslis-húsos egytálétel vegetáriánus verzióját találhatjuk itt, kompromisszumok nélkül, ugyanolyan ízgazdagon és szaftosan, tojással és répával, ahogy kell. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

5 természetes házi gyógymód a vérnyomás csökkentésére

Sajnos Magyarországon a vezető betegségek között áll a magas vérnyomás, amivel muszáj foglalkozni, mert súlyos következményei lehetnek. Az alábbi gyűjtés természetes vérnyomáscsökkentő módszereket mutat be, azonban fontos kiemelni, hogy ezek a megoldások nem helyettesítik az orvos által felírt gyógyszert és a rendszeres viziteket.

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!