r
Nosalty Logó

Brassói aprópecsenye Anett konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Brassói aprópecsenye Anett konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 383 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1535 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 383 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.7 g

Zsír

  • Összesen
    77.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2113.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1344 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    912.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 1535 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst és a hagymát felkockázzuk.
  2. Egy serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk a hagymát, és hozzáadjuk a húst is. Aztán fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a majorannát is.
  3. Aztán fedő alatt 15 percet pároljuk, ha szükséges, kevés vizet adhatunk hozzá. Negyed óra után még egy 5-10 percet pirítsuk, és már kész is van.
  4. A krumplit sós vízben főzzük elő. Nem kell megfőzni, de ez segít, hogy később is puha maradjon a krumpli. Így nem lesz száraz.
  5. Mikor félkész állapotban van, leszűrjük, hagyjuk lecsepegni, és forró olajban kisütjük.
  6. Ízlésünk szerint vagy keverjük össze a hússal, vagy mellé téve tálaljuk. Ha összekeverjük, a krumpli átveszi a fűszeres hús ízét is.
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 44961
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Személy szerint imádok mindent, amiben fokhagyma van. Lehetőleg minél több, annál jobb. A brassóihoz én hozzáadom főzés közben az 5-6 gerezd fokhagymát. A főzés közben veszít az intenzitásából, és isteni aromát kölcsönöz az ételnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...