Brassói aprópecsenye Andrea konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
125g sertéscomb228 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
250g burgonya144 kcal
Összesen
500
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g sertéscomb910 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
Összesen
2000
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
28.7g sertéscomb52 kcal
-
5.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.4g napraforgó olaj22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
5.7g zöldborsó5 kcal
-
57.4g burgonya33 kcal
Összesen
115
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 689.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 416 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 273.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 441 micro
-
β-crypt 77 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 874 micro
Összesen
500
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124.1 g
Zsír
-
Összesen 97.5 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2757.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 324 mg
-
Foszfor 1663 mg
-
Nátrium 423 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1093.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 196 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 476 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 1766 micro
-
β-crypt 309 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3496 micro
Összesen
2000
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 g fűszerpaprika
-
10 dkg zöldborsó
-
1 kg burgonya
Elkészítés
- Kevés olajon megdinszteljük az apró kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a felkockázott apró húst, és kifehéredésig együtt pároljuk.
- Közben beletesszük a szétnyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és meghintjük a pirospaprikával.
- Jól átkeverjük, kevés vizet öntünk alá, hogy éppen csak ellepje a húst, és így főzzük tovább.
- Mielőtt a hús teljesen megpuhulna, hozzáadjuk a zöldborsót is, és a fedőt levéve zsírjára sütjük a húst.
- Közben bő, forró olajban kisütjük a kockára vágott krumplit, majd a húshoz keverve jól átforrósítjuk az egészet.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 138
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 20402
- Feltöltés dátuma: 2014. április 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Én így készítem a brassóit.