r
Nosalty Logó

Brassói ahogy witch készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Brassói ahogy witch készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 728 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 2910 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 107 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3265.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    791 mg
  • Nátrium
    2186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    433.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 728 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234.7 g

Zsír

  • Összesen
    123.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13063.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    315 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    545 mg
  • Foszfor
    3163 mg
  • Nátrium
    8745 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1734.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    953 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 2910 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A sütőt begyújtjuk, a krumplit megpucoljuk, megmossuk, falatnyi kockára vágjuk. Összeforgatjuk az olajjal meg a sóval, és egy akkora sütőlemezre rakjuk, hogy csak egy réteg legyen.
  2. Berakjuk a forró sütőbe, kétszer-háromszor átkeverjük sütés közben, hogy minden oldalról egyformán piruljon. Amikor kész, papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.
  3. Egy nagy lábasban a felhevített olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk az 1 cm-es kockára vágott húst, nagy lángon lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a finomra vágott fokhagymát, jól elkeverjük. Kb. 0,5 dl vizet öntünk rá, egyet rottyantunk rajta és kész is.
  4. A krumplival összeforgatva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 19 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 17876
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az anyukám készítette vöröshagymával a brassóit, szerintem azért, hogy jó kis szaftja legyen. Ő még rakott bele delikátot, de nem szűzpecsenyét használt. Én viszont ezt részesítem előnyben, mert pillanatok alatt készen van. A burgonyát jobban szeretem sütőben sütni, mert szerintem nincs akkora kupi vele, meg ugye az olajszag.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...