r
Nosalty Logó

Bounty szelet Fahéjtól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Bounty szelet Fahéjtól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A kókuszos réteghez

A krémhez

A tetejére

Összesen 1091 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A kókuszos réteghez

A krémhez

A tetejére

Összesen 8711 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A kókuszos réteghez

A krémhez

A tetejére

Összesen 375 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 1091 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    129.5 g

Zsír

  • Összesen
    531.6 g
  • Telített zsírsav
    316 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7790.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    1726 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    649 mg
  • Foszfor
    3226 mg
  • Nátrium
    1806 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    902.4 g
  • Cukor
    546 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2732 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    301 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    1289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2631 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1163 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1661 micro
Összesen 8711 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 375 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kókuszos réteghez

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a kakaóporral. Ezt a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, és kevés tejföllel jól nyújtható tésztát gyúrunk. Két részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk, és egy kikent, kilisztezett tepsibe tesszük.
  2. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd finoman belekeverjük a kókuszreszeléket. Ezt a masszát egyenletesen a tepsiben lévő tésztára kenjük. A barna tészta másik felét is kinyújtjuk, és a kókuszos masszára helyezzük.
  3. Előmelegített sütőben 180 °C-on 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
  4. A tojássárgákat homogénre keverjük a liszttel és a cukor felével, a tejet fokozatosan adva hozzá. Állandóan kevergetve felfőzzük, és jól besűrítjük. Néha megkevergetve kihűtjük.
  5. A porcukor másik felét habosra keverjük a vajjal és a vaníliás cukorral, és a kihűlt főzött krémmel összekeverjük, hogy szép, csomómentes és könnyű legyen. Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tésztára.
  6. Rövid időre hidegre tesszük.
  7. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, elkeverjük az étolajjal, és gyorsan, könnyed mozdulatokkal egy lapos késsel a sárga krém tetejére simítjuk. Gazdagon megszórjuk kókuszreszelékkel.
  8. Másnap, sőt harmadnap a legfinomabb. Éles, vékony pengéjű késsel szeleteljük, közben a kés pengéjét minden vágás után forró vizes szivaccsal áttöröljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34x34
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1728
  • Tegnapi nézettség: 41
  • 7 napos nézettség: 326
  • Össznézettség: 336585
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Névnapomra készítettem ezt a sütit a munkatársaimnak. Életemben először sütöttem, nagy lutri volt tehát. De minden jól sült el szerencsére, mert ízre is, állagra is, kinézetre is jó lett. Kollégáim legalábbis dicsérték, és a családomnak hagyott néhány szelet is rekord idő alatt elfogyott. Már csak azért is szeretni fogom ezután, mert nem hagyott cserben. Két könyvben találtam két hasonló receptet, azokat variáltam össze saját tapasztalataim és ízlésem szerint. Persze nem írtam le, hogyan is változtattam az arányokon. Gyorsan fel is teszem a Nosaltyra, nehogy elfelejtsem, miből mennyi volt az annyi.:)

Hozzávalók

A tésztához

A kókuszos réteghez

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...