r
Nosalty Logó

Boszorkánypogácsa 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
illdiko
Boszorkánypogácsa 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 856 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 5138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 856 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    294 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2294.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    560.1 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2017 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1974 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 5138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 396 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót durvára összevágjuk, a citromot alaposan megmossuk, és lereszeljük a héját, levét kifacsarjuk, és átszűrjük. A sütőt előmelegítjük.
  2. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd beletesszük a citromhéját, levét, egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, majd több részletben beledolgozzuk a lisztet. (Lehet, hogy kicsivel több kell hozzá, jól formázhatónak kell lennie a tésztának.)
  3. Diónyi adagokat kiszaggatunk, kézzel golyóvá formáljuk, és a kissé felvert tojásfehérjébe, majd mogyoróba vagy dióba forgatjuk a tetejét. Tepsibe rakjuk (ne nagyon közel egymáshoz), és ujjheggyel a közepébe lyukat fúrunk.
  4. Max. 15-20 percig sütjük, szép világos színűre. Kivesszük a sütőből, és amíg meleg, a kis lyukakba lekvárt teszünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 115
  • Össznézettség: 46631
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 13.

Ajánló

Tárolhatjuk fémdobozban is, persze csak akkor, ha még idő előtt el nem fogy.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
illdiko 2 recept

Még Halloweenre kerestem sütireceptet,  többek között ezt is találtam, és hát jól sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...