r
Nosalty Logó

Borsos tokány

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hankusz Sára
Borsos tokány
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

878
Kalória
45.7g
Fehérje
7g
Szénhidrátok
72.4g
Zsír
248.6g
Víz
189.8g
Koleszterin
1.6g
Rost
3.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 878 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3514 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1147.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    248.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 878 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.6 g

Zsír

  • Összesen
    289.7 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    759 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4589.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    2060 mg
  • Nátrium
    1946 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    994.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    981 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 3514 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    239 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

  1. A szalonnát vágjuk fel csíkokra és kezdjük el pirítani. Kanalazzunk rá egy evőkanál zsírt is pluszban. Mehet rá az apróra vágott vöröshagyma, és fokhagyma. Dinszteljük üvegesre.
  2. A sertéscombot vágjuk csíkokra ("tokány" méretűre) és tegyük a hagymás szalonnára. Pirítsuk fehéredésig és sózzuk-borsozzuk.
  3. A paradicsomot és a paprikát vágjuk fel apró kockákra.
  4. Ha kifehéredett a húst, akkor adjuk hozzá a paradicsomot és a paprikát. Pár percig főzzük így.
  5. Majd öntsünk rá annyi alaplevet (vagy vizet), hogy ellepje. Adhatunk még hozzá egy evőkanál zsírt.
  6. Fedő alatt főzzük puhára. Ez a hústól is függ, de kb. 1 órát mindenképp főzzük. (érdemes megkóstolni majd a húst, hogy biztosan megpuhult e) Az a lényeg, hogy a lé nagy része elfőjőn, és egy szaftos húst kapjunk a végén.
  7. Tálaljuk rizzsel!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 100 perc

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél leginkább a szalonna és a bors a hangsúlyos.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!