r
Nosalty Logó

Borsos-tepertős bodak

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Borsos-tepertős bodak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 669 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4014 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 669 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.5 g

Zsír

  • Összesen
    103.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2405.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1084 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    634.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    606 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 4014 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Beleöntjük a lisztet egy nagy tálba, hozzáadjuk a sót és a borsot.
  2. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, beleöntjük a lisztbe, hozzáadunk egy evőkanálnyi sertészsírt, és összedolgozzuk.
  3. Jól összegyúrjuk a tésztát, éslisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk.
  4. Megkenjük a tésztát tejföllel, majd bőségesen megszórjuk tepertővel.
  5. Összegyúrjuk, szükség esetén lisztezzük még.
  6. Kinyújtjuk, és nyújtófa segítségével kizsírozott és lisztezetttepsibe fektetjük a tésztát.
  7. Formára igazítjuk, konyharuhával letakarjuk, és hagyjuk a tésztát kelni.
  8. Miután duplájára emelkedett a tészta, meleg vizes késsel négyzetrácsokat vágunk a tésztába, hogy könnyen törhető legyen, és tojásfehérjével bekenjük.
  9. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük, konyharuhában tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7970
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A bodak vagy más néven bokoli nagyon régi és nagyon egyszerű étel. Régen szódabikarbónával készítették élesztő helyett, és tepertőt sem igen tettek bele. Levesek mellé ajánlott, de önmagában is fogyasztható. A receptet Bódi Margó főzőműsorából láttam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek