Borsós-szalonnás petrezselymes újkrumpli
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
335
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1003
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 653.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 232 mg
-
Nátrium 276 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 206.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 271 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 1134 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2911 micro
Összesen
335
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 37.1 g
Zsír
-
Összesen 47.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1960.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 211 mg
-
Foszfor 695 mg
-
Nátrium 828 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 619.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 296 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 246 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 813 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 295 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 3401 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8734 micro
Összesen
1003
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 67 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 88 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 368 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 944 micro
Összesen
108
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Hozzávalók
Elkészítés
- A krumplikat megmossuk, vékony héjukat ledörzsöljük (ha nagyon szép krumplit kapunk, rajta is hagyhatjuk a héját, én is így tettem, csak megmostam és kész).
- A krumplit az itt leírt módon, gőz felett elkészítjük.
- Közben a borsószemeket fél percre forró, sós vízbe dobjuk, majd hideg vízbe tesszük (megállítva ezzel a további fővést), leszűrjük, félretesszük.
- Serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a felkockázott bacont.
- Hozzáadjuk a krumplit, a zöldborsót, citromlevet facsarunk rá, petrezselyemmel szórjuk, jól összeforgatjuk és kész is.
- Azonnal tálaljuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 2152
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 192618
- Feltöltés dátuma: 2009. június 12.
Ajánló
Húsok mellé, köretként.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Variáció petrezselymes krumplira. Csak úgy, magában is meg tudtam volna enni ebédre, de a ház ura azért egy kis húst is kívánt mellé...