adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
267g sertéscomb485 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
33g tv-paprika5 kcal
-
33g vörösbor28 kcal
-
4 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
Összesen
880
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
800g sertéscomb1456 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
13 kcal
-
300g zöldborsó243 kcal
Összesen
2646
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
50.2g sertéscomb91 kcal
-
11.3g vöröshagyma4 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
5.3g napraforgó olaj47 kcal
-
6.3g tv-paprika1 kcal
-
6.3g vörösbor5 kcal
-
1 kcal
-
18.8g zöldborsó15 kcal
Összesen
165
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 60.8 g
Zsír
-
Összesen 57.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1182 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 723 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 371.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 555 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1534 micro
-
Lut-zea 2575 micro
Összesen
880
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 182.4 g
Zsír
-
Összesen 171.7 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 504 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3546.1 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 250 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 305 mg
-
Foszfor 2169 mg
-
Nátrium 623 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.7 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1113.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 205 mg
-
D vitamin: 144 micro
-
K vitamin: 88 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 238 micro
-
Kolin: 671 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 85 micro
-
β-karotin 1665 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 7725 micro
Összesen
2646
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 289 micro
-
Lut-zea 485 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
-
800 g sertéscomb
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 közepes db tv-paprika
-
1 dl vörösbor
-
1 ek sűrített paradicsom
-
300 g zöldborsó
Elkészítés
- A felaprózott hagymát megdinszteljük az olajon. Beleaprítjuk a fokhagymát és a TV paprikát is.
- A megtisztított, felkockácott húst megpirítjuk a hagymás olajon, majd miután megpirult minden oldala, a tűzhelyről levéve rászórjuk a pirospaprikát (kb 2 evőkanál, hogy szép piros legyen), sózzuk, borsozzuk.
- Felöntjük a vörösborral és annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Hozzáadjuk az evőkanál sűrített paradicsomot is.
- Kb. másfél óráig fedő alatt közepes lángon főzzük, majd mikor már puhul a hús, hozzáadjuk a borsót, és még 20 percig összefőzzük.
- Főtt krumplival vagy tésztával tálaljuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 169
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 74
- Össznézettség: 55655
- Feltöltés dátuma: 2012. január 16.
Ajánló
Ajánlom annak, aki fel akarja turbózni a sima sertéspörköltet, és szereti a borsót.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A sima borsópörkölt túl snassz, sosem szerettem. Viszont a sertéspörkölt és a borsópörkölt keveréke jól passzolnak, így született meg a recept.