r
Nosalty Logó

Borsos-mustáros ragu tejfölösen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kné Edina
Borsos-mustáros ragu tejfölösen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 770 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1203.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    699.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 770 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát elkezdjük pirítani, majd hozzáadunk 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és egy csipet sót.
  2. Ha a hagyma már üvegesre párolódott, hozzáadjuk a csíkokra vagy kockára vágott húst, és lepirítjuk. (Természetesen csirkehúsból is el lehet készíteni.)
  3. Amikor a hús megpirult, hozzáadjuk a borsot, a babérlevelet, a mustárt, valamint 2 gerezd fokhagymát fokhagymanyomóval, vagy reszelőn belereszelünk, és felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi a húst. (A borsot ki mennyire szereti, ízlés szerint, de azért egy csipetnél többet adjunk hozzá, mivel ennek az ételnek ez adja az egyik fő ízét.)
  4. Amíg a hús meg nem fő, a vizet apránként pótoljuk. Ne adjunk hozzá egyszerre sok vizet, mert akkor nem lesz jó a zaftja.
  5. Ha a hús megfőtt, a tejfölt egy kis tálkába/bögrébe tesszük, és a ragu levéből adagolunk hozzá, elkeverjük, majd beleöntjük a raguba. Még kb. 5 percig hagyjuk főni, ha nem elég sűrű a zaftja, kb. 1 teáskanál liszttel tovább sűríthetjük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 231
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 9538
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kné Edina 4 recept

Anyukám találta ki a receptet.  Bár évekkel később láttuk, amikor a tévében elkészítették, nekem akkor is anyukám receptje marad. :) Én durum tésztával készítettem el, de szerintem rizzsel is biztosan jó, aki nem szeretné tésztával enni. :) Jó étvágyat hozzá! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...