r
Nosalty Logó

Borsós-kínaikeles csirke seprenyőben

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Borsós-kínaikeles csirke seprenyőben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 574 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2293 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1437 micro
Összesen 574 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.6 g

Zsír

  • Összesen
    146.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2752.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1502 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1026 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    1089 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5747 micro
Összesen 2293 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirke felsőcombokat kicsontozzuk, majd csíkokra vagy kockákra vágjuk, akárcsak a megmosott kínai kelt és a meghámozott krumplit. Serpenyőben 1 evőkanál kókuszolajon megpirítjuk a husit, hozzáadjuk a kelt, sózzuk-borsozzuk, közepes lángon, fedő alatt főzzük, amíg meg nem fonnyadnak kicsit a káposztalevelek.
  2. A maradék olajon egy nagyobb serpenyőben vagy wokban megsütjük a krumplit, sózzuk, megszórjuk a gyros fűszerkeverékkel. A csirkés-keles serpenyőbe beleöntjük a mirelit borsót, összekeverjük.
  3. Ha a borsó kiolvadt, megszórjuk az egészet oregánóval. Még 10 percig főzzük együtt, majd hozzákeverjük a megpirult krumplihoz. További 5-10 percig keverjük, hogy összeérjenek az ízek, aztán levesszük a lángot, és tálalható is.
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 622
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredetileg sütőben akartam összesütni a hűtőben talált dolgokat, de az sajnos bemondta az unalmast, így kitaláltam, hogy próba-cseresznye, megsütöm serpenyőben. Nagyon finom lett, a kínai kel enyhe édeskés ízt ad neki, így annak is jó, aki nem szereti a káposztát. Én ugyan nem tettem bele, de a végén akár reszelhetünk rá egy kevés citromhéjat is. Egészséges, fogyókúrás vacsi! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...