Borsos-citromos zöldspárga
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
172
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
344
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 484.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 468.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 209 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 2200 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3481 micro
Összesen
172
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.7 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 968.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 245 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 512 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 936.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 373 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 417 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 514 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 88 micro
-
β-karotin 4401 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6962 micro
Összesen
344
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 67.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 483 micro
Összesen
24
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A spárgát megmossuk, és megtisztítjuk (letörjük a fás részeket, ahol a meghajlított szár elpattan az a jó). A megmaradt szárvégeket nem szoktam kidobni, jó lesz narancsos spárgakrémleveshez (recept később).
- Elrendezzük egy tűzálló tálban, meglocsoljuk az olívaolajjal, fél citrom levével és az egész citrom lereszelt héjával.
- Jöhet a só és jó sok bors (ez persze opcionális).
- Az előmelegített sütőben készre sütjük (akinek van grill fokozat a sütőjén, az az utolsó 10 percben jól meggrillezheti a spárgákat). Ennyire egyszerű, és isteni finom!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 356
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 88829
- Feltöltés dátuma: 2012. május 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádom (kizárólag) a zöld spárgát, ez a legegyszerűbb elkészítési módja. Önmagában vagy köretnek bármi mellé tudom ajánlani.