r
Nosalty Logó

Borsóleves magyarosan

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Barbi84
Borsóleves magyarosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1269 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 29 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    631.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1021 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3894 micro
  • β-karotin
    10348 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4029 micro
Összesen 317 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2526.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    1038 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.5 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    4084.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4095 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    331 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    975 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    658 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15578 micro
  • β-karotin
    41390 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    16118 micro
Összesen 1269 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    346 micro
  • β-karotin
    920 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 29 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a zöldségeket.
  2. Kevés olajon a borsót felrakjuk párolódni.
  3. Kb. 10 perc után hozzárakjuk a karikára vágott répát és fehérrépát, egészben a vöröshagymát.
  4. Pároljuk még kb. 5 percig, és rárakjuk a 2 ek teljes kiőrlésű lisztet (lehet sima finomlisztből is). Aranysárgára pirítjuk, és a végén hozzáadjuk az 1 tk pirospaprikát. Ha a pirospaprika rákerült, akkor 1-2 mozdulattal összekeverjük, és felöntjük 2,5-3 l vízzel.
  5. Ízesítjük sóval és cukorral. Petrezselyem zöldet adunk hozzá, lehet apróra vágva is belerakni, de egyben az egész csokrot is.
  6. Kb. 1 óra alatt puhára főzzük. A végén pedig lehet hozzászaggatni apró nokedliket.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 346
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 133
  • Össznézettség: 206162
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Barbi84 37 recept

A leveshez lehet még készíteni 1 tojásból, 1 kávéskanál sóból és annyi lisztből, amennyit felvesz, kevés nokedlinek valót (víz nélkül). Miután a leves megfőtt, kis teáskanállal bele tudjuk szaggatni, kb. 5 perc főzés elég is neki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...