r
Nosalty Logó

Borsóleves daragaluskával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Czápika
Borsóleves daragaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A daragaluskához

Összesen 247 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A daragaluskához

Összesen 984 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A daragaluskához

Összesen 115 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1256 micro
  • β-karotin
    3911 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3006 micro
Összesen 247 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1715.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    836 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1666 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    862 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    5025 micro
  • β-karotin
    15644 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    12023 micro
Összesen 984 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    582 micro
  • β-karotin
    1813 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1393 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A daragaluskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A répákat kis kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, ízesítjük ételízesítővel.
  2. Mikor a répák félig puhák, hozzáöntjük a zöldborsót levével együtt.
  3. Felengedjük vízzel, és felforraljuk.
  4. A daragaluska hozzávalóiból nokedli sűrűségű "tésztát" keverünk, állni hagyjuk, majd kiskanállal a levesbe szaggatjuk.
  5. A végén tesszük bele a petrezselyemzöldet apróra vágva, így megőrzi aromáját.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 616
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 89330
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borsóleves daragaluskával
Czápika 30 recept

Egyszerű, finom borsóleves, főleg nyár elején friss, zsenge borsóból szeretjük igazán. Én először a daragaluska tésztát készítem el, amíg a leves olyan állapotba kerül, hogy lehet bele szaggatni, már eleget pihent a tészta.

Hozzávalók

A leveshez

A daragaluskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...