r
Nosalty Logó

Borjú húsleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Borjú húsleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 501 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2005 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1557.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    780 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1250.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1649 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6610 micro
  • β-karotin
    16496 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    645 micro
  • Lut-zea
    722 micro
Összesen 501 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    236.2 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6229 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    755 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    3119 mg
  • Nátrium
    1553 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.2 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    5001.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6598 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    371 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    608 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    108 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    852 micro
  • Kolin:
    1060 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26439 micro
  • β-karotin
    65982 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2581 micro
  • Lut-zea
    2886 micro
Összesen 2005 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    454 micro
  • β-karotin
    1133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    44 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst feltesszük főni, ha felfőtt, leszedjük a habját.
  2. A vöröshagymát héjastól kettévágjuk, és egy serpenyőben szárazon odatesszük pirítani, hogy karamellizálódjon.
  3. Ha a hagyma kész, a levesbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, bepakoljuk a tisztított zöldségeket, és ha felforrt, kis lángra tesszük, hogy csak gyöngyözve főjön.
  4. Ha megfőtt, kiszedjük a húst, a zöldséget, leszűrjük a levest.
  5. Kifőtt levestésztával kínáljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 21396
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borjú húsleves
Évi néni 1830 recept

Vadast szerettem volna főzni, de ahhoz kellettek ezek az alapanyagok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...