r
Nosalty Logó

Bolognai spagetti ropogós zöldségekkel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nánásiné Lehner Mónika
Bolognai spagetti ropogós zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 768 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4616 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3452.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    2603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    866 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 768 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    286.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20716.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    518 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    590 mg
  • Foszfor
    3377 mg
  • Nátrium
    15620 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.8 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1750.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    244 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1376 micro
  • Kolin:
    873 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    5194 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    75 micro
  • Lut-zea
    3401 micro
Összesen 4616 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymákat felaprítjuk, az olajban megdinszteljük. Közben feltesszük a tészta főzővizét kis olajjal és sóval.
  2. A megdinsztelt hagymára rátesszük a darált húst, megszórjuk a fűszerekkel, felöltjük egy kis vízzel, és zsírjára sütjük. Ekkor hozzáadjuk a bolognai alapport, és felöntjük vízzel, beletesszük az édesítőszert is, majd összeforraljuk.
  3. A forrásban lévő vízbe beletesszük a tésztát, amíg fő, elkészítjük a zöldségeket: felkockázzuk a jégsalátát, vékonyan felcsíkozzuk a vörös káposztát és a lila hagymát. Egy külön tálban összeforgatjuk olajjal, sóval és borssal.
  4. Leszűrjük és átöblítjük a spagettit, és rászedjük a kis lángra feltett húsos szószhoz, majd összeforgatjuk. A ropogós zöldségkeveréket tálalás előtt forgatjuk bele, megszórjuk reszelt sajttal és díszítésnek oregánóval.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2243
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 19.

Ajánló

A bolognai spagetti ízét nagyon feldobják a ropogós zöldségek!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bolognai spagetti ropogós zöldségekkel
Nánásiné Lehner Mónika 17 recept

A család nagyon szereti a bolognai spagettit, de egy ideje már nem készítettem. Gondoltam, egy kicsit feldobom, és még egy kis vitamint is csempészek bele!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...