r
Nosalty Logó

Bolognai spagetti Adél konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bolognai spagetti Adél konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 542 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2711 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1803.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    1190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    724 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 542 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    183.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9016.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    431 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1948 mg
  • Nátrium
    5950 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    690.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1226 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 2711 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    676.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    271 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst megpároljuk, közben fűszerezzük ízlés szerint (só, bors). Eközben a tésztát feltesszük főzni. (Ha rakunk egy kis olajat a vízbe, amiben a tészta fő, akkor nem ragad össze.)
  2. Hozzáöntünk egy pohár vizet a darált húshoz, utána belerakjuk az alapport. Pár evőkanál tejfölt kanalazunk hozzá (ez elnyomja az alappor erős ízét). Aki édeskésen szereti, adhat hozzá ketchupot is.
  3. A megfőtt tésztát leszűrjük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4246
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 10.

Ajánló

Ha a családnak főzünk keverjük össze a szószt a tésztával, így több adag lesz belőle. Ha a tálalásra fektetjük a hangsúlyt, akkor tegyünk tésztát a tányér közepére, és merjünk a szószból a tészta tetejére. A tészta közepébe 2 szál snidlinget állítsunk díszítésképpen. A tányér szélét szórjuk meg pirospaprikával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Örök kedvenc!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...