r
Nosalty Logó

Bolognai ragu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Bolognai ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1166 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4663 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2715.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    848 mg
  • Nátrium
    1176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1675 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    544 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1515 micro
  • α-karotin
    623 micro
  • β-karotin
    1608 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1057 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 1166 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261.5 g

Zsír

  • Összesen
    196.8 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10861.2 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    585 mg
  • Kálcium
    1571 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    3391 mg
  • Nátrium
    4706 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1091.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6701 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    48 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2175 micro
  • Kolin:
    891 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6060 micro
  • α-karotin
    2492 micro
  • β-karotin
    6433 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    4229 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 4663 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    162 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított vöröshagymát, a sárgarépát és a zellert egyenletesen apró darabokra vágjuk. Hasonlóképpen a füstölt karajszeleteket is. Az egészet 3-4 ek vajon kb. 10 percig dinszteljük.
  2. Közben a marhahúst vajon megpirítjuk, felöntjük a borral, beforraljuk, és amikor már alig van leve, hozzáadjuk a zöldségekhez.
  3. Felengedjük az alaplével, hozzáadjuk a paradicsompürét és félig lefedve 45 percen keresztül főzzük.
  4. A csirkemájat vajon megpirítjuk, apróra kockázzuk és hozzáadjuk a majdnem kész raguhoz.
  5. Végül belekeverjük a tejszínt, ha szükséges sóval ízesítünk rajta, szerecsendiót reszelünk rá, összeforraljuk és kész.
  6. A közben kifőzött spagetti tésztával összekeverjük és parmezán forgácsokkal meghintve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 390
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 76565
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Váncsa István recept bevezetője magáért beszél: "Spagetti bolognai raguval. Más szóval ez volna a bolognai spagetti, a primordiális (vagy annak gondolt) olasz tésztaétel, amit a vendéglátóipar és a közétkeztetés jóvoltából mindenki ismer, és a legtöbbünk utál is. Utóbbi azért van, mert a menzán vagy a hadseregben megismert bolognai spagetti vagy makaróni több tekintetben eltér attól, amit az alábbi receptben leírandó vagyok."

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...