Bolognai karfiol
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
A darált húsos mártáshoz:
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
35 kcal
-
75g darált sertéshús137 kcal
-
12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
A besamelmártáshoz:
-
8g vaj54 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Azon kívül:
-
250g karfiol25 kcal
-
50g mozzarella150 kcal
Összesen
506
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
A darált húsos mártáshoz:
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
48 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
A besamelmártáshoz:
-
30g vaj215 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
400g tej224 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Azon kívül:
-
1000g karfiol100 kcal
-
200g mozzarella598 kcal
Összesen
2022
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
A darált húsos mártáshoz:
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
13.2g darált sertéshús24 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
A besamelmártáshoz:
-
1.3g vaj9 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
17.6g tej10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Azon kívül:
-
44g karfiol4 kcal
-
8.8g mozzarella26 kcal
Összesen
87
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33 g
Zsír
-
Összesen 31.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1530 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 415 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 414 mg
-
Nátrium 617 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 235.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 6948 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
506
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 131.8 g
Zsír
-
Összesen 126.6 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 412 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6120 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 1658 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 1658 mg
-
Nátrium 2467 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.6 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 941.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 622 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 215 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 284 micro
-
Kolin: 452 mg
-
Retinol - A vitamin: 564 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 680 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 27790 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
2022
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1223 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
A darált húsos mártáshoz:
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
300 g darált sertéshús
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
cayenne paprika ízlés szerint
-
2 teáskanál olasz fűszerkeverék
A besamelmártáshoz:
-
30 g vaj
-
30 g finomliszt
-
400 ml tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Azon kívül:
-
1 kg karfiol
Elkészítés
A darált húsos mártáshoz:
- A karfiolt rózsáira szedjük, mossuk, és sós vízben kb. 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Egy tűzállótálat kevés vajjal kikenünk. A karfiolt a tűzállótálba rendezzük.
- A darált húsos mártáshoz: A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk, majd a forró olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, és állandó kavarás mellett kb. 5 percig sütjük.
- Felöntjük a passzírozott paradicsommal és 75 ml vízzel, és felfőzzük. Sóval, borssal, cayenne borssal és a fűszerekkel ízesítjük. A mártást a karfiolra öntjük.
- A besamelmártáshoz: A vajat egy edényben felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, világosra pirítjuk, majd apránként állandó kavarás mellett felöntjük a tejjel. Felfőzzük, közepes hőmérsékleten közben-közben meg-megkevergetve kb. 10 percig főzzük. A mártást sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, majd a darált húsos mártásra simítjuk. Megszórjuk a mozzarellával.
- Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe (alul- felül sütés), és kb. 30 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 324
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 8926
- Feltöltés dátuma: 2020. július 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egyszerű és finom.